Ennustava tekstinsyöttö korjasi sanan täysin vääräksi – poliisi ryntäsi pelastamaan koronatestissä käynyttä naista

WhatsAppin 10 näppärää ominaisuutta –  tiesitkö nämä? 2:29
WhatsAppin 10 näppärää ominaisuutta – tiesitkö nämä?

Ennustava tekstinsyöttö korjasi sanan vääräksi ja aiheutti poliisin kutsumisen paikalle.

Puukotustapausta estämään kiitänyt poliisi sai yllättyä, kun "uhri" olikin hengenhädän sijaan ollut vain koronatestissä. Erikoisen erheen taustalla oli puhelimen ennustava tekstinsyöttö, kertoo uutissivusto Green Bay Press-Gazette.

Huolestunut isä oletti tyttären joutuneen puukotuksen uhriksi

Amerikkalaisnaisen isä oli ottanut yhteyttä poliisiin saatuaan tyttäreltään huolestuttavan viestin. Viestissä tytär kertoi, että häntä puukotetaan parhaillaan.

Poliisi lähti tarkistamaan naisen kuntoa; häneen ei saatu puhelimitse yhteyttä. Kaikkien yllätykseksi tytär kuitenkin ilmaantui hyvissä voimissa kotiin juuri kun virkavalta oli saapunut paikalle.

Oli korjannut "swabbed" muotoon "stabbed"

Pian kävi ilmi, että tilanne oli pelkkä erehdys. Tytär oli tekstiviestissä halunnut kertoa, että menee varmuuden vuoksi koronatestiin.

Hän ei ollut oikolukenut isälle muotoilemaansa viestiä ennen lähettämistä. Ennustava tekstinsyöttö oli virheellisesti korjannut koronatestiin viittaavan sanan "swabbed" muotoon "stabbed", joka merkitsee puukotusta.

– Nainen kertoi olevansa kunnossa, ja että kyseessä on vain väärinkäsitys, Nick Oleszak Menashan poliisista kuvailee.

Muillakin ollut ongelmana ennustava tekstinsyöttö

Oleszakin mukaan poliisi kuitenkin toimi oikein lähtiessään paikalle, kun otetaan huomioon se, mitä viestin oletettiin koskevan. Esimerkiksi aseita virkavalta ei tilanteessa vetänyt esiin.

– Tällaiset väärinkäsitykset ovat hyvin harvinaisia. Emme halua saada ihmisiä lopettamaan viestien lähettämistä, jos he tarvitsevat apua, Oleszak kuitenkin toteaa.

Anonyymiksi jäänyt nainen ei ole ainoa, jonka ennustava tekstinsyöttö ei tunnista koronatestiä. Myös sosiaalisessa mediassa moni on valitellut, että sanat "swabbed" ja "stabbed" menevät usein sekaisin.

Myös tällä käyttäjällä menivät samat sanat sekaisin. "Ennustava tekstinsyöttö on synkkä", hän totesi. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Lähteet: Greenbaypressgazette.com, Twitter

Lue myös:

    Uusimmat