Englannin tähtipelaajat joutuivat törkykäytöksen kohteeksi – Boris Johnson jyrähti, poliisi ryhtyi toimiin

Englannin EM-finaalitappio johti kuvottavaan käytökseen sosiaalisen median puolella, kun maan tähtipelaajia kohtaan esitettiin rasistisia solvauksia. Maan pääministeri Boris Johnson tuomitsi teot. Poliisi puolestaan otti viestit tutkinnan alle.

Englanti hävisi sunnuntain EM-finaalin Italialle 1–2 rangaistuspotkujen jälkeen. Tämän jälkeen sosiaalisessa mediassa esitettiin rasistisia solvauksia Englannin pelaajia kohtaan.

Englannin jalkapalloliitto tuomitsi toiminnan julkitulossaan.

– Emme voi sanoa tätä selvemmin: kuvottavasti käyttäytyvät ihmiset eivät ole tervetulleita seuraamaan joukkuetta. Teemme kaikkemme tukeaksemme pelaajia ja saadaksemme mahdollisimman ankarat rangaistukset tästä vastuussa oleville, liitto tiedotti. 

Myös Britannian pääministeri Boris Johnson otti aiheeseen kantaa.

– Tämä Englannin joukkue ansaitsee ylistämistä sankareina, ei rotua kohtaan esiintyvää väärinkäytöstä sosiaalisessa mediassa. Niiden, jotka ovat vastuussa tästä kauhistuttavasta väärinkäytöksestä, tulisi hävetä itseään, Johnson jyrähti Twitterissä.

Pääkuvan video: Tulosruudun kattava raportti dramaattisen EM-finaalin huippuhetkistä, fanimellakoista Lontoossa ja italialaiskannattajien mestaruustunnelmista.

Lontoossa paikallinen poliisi käynnisti tutkinnan sosiaalisen median rasistisista viesteistä.

– Olemme tietoisia useista loukkaavista ja rasistisista kommenteista, joita esitettiin jalkapalloilijoita kohtaan finaalin jälkeen. Tätä väärinkäytöstä ei voida hyväksyä ja se tutkitaan, poliisi ilmoitti.

Lue myös:

    Uusimmat