Mokasiko Gareth Southgate? Englannin kriittinen valinta herättää kyseenalaistusta

Englannin mestaruushaaveet murentuivat, kun se koki kirvelevän EM-finaalitappion Italialle. Englanti johti pitkään taistoa Luke Shawin maalin myötä. Kaikki huipentui rangaistuspotkukilpailuun. Sen suhteen Englannin valinnat herättivät nopeasti kyseenalaistusta.

Pääkuvan video: Tulosruudun kattava raportti dramaattisen EM-finaalin huippuhetkistä, fanimellakoista Lontoossa ja italialaiskannattajien mestaruustunnelmista.

Italia nousi finaalissa tasoihin Leonardo Bonuccin osuman myötä. Ratkaisua haettiin pitkän kaavan kautta – jatkoajan jälkeisestä rangaistuspotkukilpailusta. Siinä Italia oli vahvempi, napaten EM-kultaa loppulukemin 2–1.

Englannin kannalta ratkaiseva takaisku oli Arsenal-nuorukaisen Bukayo Sakan missaus viidennessä parissa.

19-vuotiaan Sakan valinta, kriittisen rangaistuspotkun vetäjäksi, päätyi asiantuntijoiden hampaisiin.

Jalkapalloikoni Roy Keane ihmetteli valintaa kovaan ääneen ITV:llä.

– Joukkueessa on (Raheem) Sterlingiä, (Jack) Grealishiä – ei heitä voi laittaa syrjään ja pistää nuorukainen heidän edelleen vetämään rangaistuspotkuja, Keane hämmästeli.

– Heillä on paljon enemmän kokemusta. Sterling on voittanut isoja pokaaleita ja niin edelleen. Heidät on pakko laittaa nuorukaisten eteen näyttämään mallia.

Entisen Englannin maajoukkuepuolustajan Gary Nevillen mukaan rangaistuspotkuvalinnat olisi pitänyt hioa kuntoon jo pitkän turnauksen aikana.

Syyttävä sormi osoitti Englannin päävalmentajaa Gareth Southgatea päin.

– Rangaistuspotkujen vetäjät ovat minun vastuullani. Turha syyttää pelaajia. Emme onnistuneet, mutta tiesimme, että he olivat parhaat vetäjät, mitä meillä oli jäljellä, Southgate puolusteli valintojaan.

Arsenalin huippulupaava hyökkääjä Saka vakuutti EM-kisojen aikana erittäin pirteillä otteillaan. Southgate halusikin keventää suojattinsa taakkaa.

– Hän on ihan mahtava kaveri, erittäin suosittu koko joukkueen keskuudessa. Hän pelasi uskomattoman turnauksen ja hänestä kasvaa ihan varmasti tähti. Hän pelasi finaalissakin erittäin vahvasti. Meidän täytyy vain tukea häntä. Olen varma, että hän saa rakkautta ulkopuolelta, Southgate sanoi Sakasta.

Lue myös:

    Uusimmat