Enää et voi matkustaa Hollantiin – tässä syy

9:56
Videolla keskustellaan, pitäisikö lentopäästöistä maksaa?

Alankomaat on virallisesti heittänyt toisen kutsumanimensä roskakoriin.

Alankomaiden hallitus päätti jo viime vuoden puolella lopettaa kutsumasta valtiotaan Hollanniksi. Päätös astui virallisesti voimaan 1. tammikuuta 2020.

Brittilehti The Guardianin mukaan muutoksen taustalla on halu uudistaa suositun lomakohteen imagoa maailmanlaajuisesti. Fokus halutaan siirtää huumeiden käytöstä ja Amsterdamin punaisten lyhtyjen kadusta mairittelevampiin asioihin, kuten ”kulttuuriin, normeihin ja arvoihin”.

– Haluamme esitellä Alankomaat avoimena ja idearikkaana maana, jossa ei syrjitä ketään, Alankomaiden ulkoministeriön tiedottaja kertoo The Guardianin mukaan.

Imagouudistuksella halutaan suitsia turismia

Vuonna 2019 Alankomaissa vieraili 19 miljoonaa turistia. Määrän ennustetaan kasvavan vuoteen 2030 mennessä 42 miljoonaan.

Yksi syy imagouudistukseen on halu hallita turistien massiivista määrä pääkaupungissa, kertoo Forbes. Olisi hyvä, jos turisteja kävisi myös muualla Alankomaissa kuin Amsterdamissa. Kaupunki on muodostunut melkoiseksi turistirysäksi, mikä on pois paikallisilta asukkailta.

Matador Network -sivusto huomauttaa, että Hollanti itse asiassa viittaa vain kahteen provinssiin Alankomaissa, Pohjois- ja Etelä-Hollantiin. Amsterdam sijaitsee Pohjois-Hollannin provinssissa. Alankomaat on ”Hollannin” virallinen nimi, mutta monien ulkomaalaisten suussa jälkimmäinen elää vahvasti.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja