Norwegianin toimitusjohtaja paljastaa parhaat vinkkinsä: Näin säästät rahaa, aikaa ja hermoja

0:54

Miten löytää edullisimmat lennot? Kuinka säästää matkalla sekä aikaa että rahaa? Norwegianin toimitusjohtaja listasi ylös viisi parasta vinkkiä entistäkin mukavampaan lentomatkaan.

Video: Yhdysvaltain Houstonista löytyy uima-allas, joka ei todellakaan sovi heikkohermoisille! Uskaltaisitko kokeilla?

Seuraavat halpalentoyhtiö Norwegianin toimitusjohtajan Björn Kjosin listaamat vinkit kannattaa painaa mieliin vastaisuuden varalle.

Varaa matka mahdollisimman ajoissa

Vielä muutama vuosi sitten edullisia lentoja etsivän kannatti turvautua viime hetken lentolippuihin, mutta Björn Kjosin mukaan tänä päivänä on täysin päinvastoin. Halvimmalla liput saa, kunhan on ajoissa liikenteessä. 

– Lennot ja hotellihinnat määritellään matemaattisen kaavan mukaan. Mitä enemmän ihmiset varaavat, sitä enemmän hinnat nousevat. Saadaksesi parhaan hinnan, matka kannattaa ostaa mahdollisimman varhain, Björn Kjos kertoo.

Juo vettä, älä alkoholia

Saadaksesi lomasta mahdollisimman paljon irti, lennon jälkeistä jet lagia kannattaa pyrkiä lievittää mahdollisuuksien mukaan.

Mies neuvoo juomaan mahdollisimman paljon vettä ja jättämään alkoholipitoiset juomat nauttimatta. Kjos suosittelee myös lentämään mahdollisimman uusilla ja suurilla koneilla, sillä mitä vanhempi ja pienempi kone on, sitä kuivempi ilma ja matalampi ilmanpaine koneessa vallitsee.

Valitse paras paikka

Kannattaako lentokoneesta valita paikka mahdollisimman edestä vai mahdollisimman takaa? Kjosilla on tähän selkeä mielipide.

– Mahdollisimman takaa! Mitä kauempana istut, sitä hiljaisempaa ja rauhallisempaa siellä on. Jos pelkäät lentämistä, kannattaa istua myös takana, sillä sieltä näkee parhaiten ympärilleen.

Kohtaa lentopelkosi

Älä anna lentopelkosi tuhota unelmalomaasi. Kjosin mukaan on olemassa paljon vinkkejä ja keinoja käsitellä ja leivittää lentopelkoa, mutta miehen mukaan yksi parhaista vinkeistä on lentokoneen äänten ymmärtäminen. Kun tiedät mitä eri äänet tarkoittavat, se voi lievittää pelkosi hyvinkin paljon.

– Kysy asiasta joltain paljon lentokoneista tietävältä, esimerkiksi lentäjältä.

Matkusta pelkillä käsimatkatavaroilla

Pelkkien käsimatkatavaroiden kanssa matkustaminen säästää sekä aikaa että rahaa. Nykypäivänä useat lentoyhtiöt tarjoavat edullisia lippuja pelkkien käsimatkatavaroiden kanssa matkustaville. Lisäksi säästät aikaa, kun voit saapua myöhemmin lentokentälle ja astella suoraan turvatarkastukseen.

– En koskaan ota alle viikon matkoille mukaani isompaa laukkua, kuin matkatavarahyllylle mahtuu, Kjos kertoo.

Lähde: Expressen

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja