Mainos

"En ole pessyt hiuksiani sen jälkeen, kun täytin 12 vuotta” – shampoo onkin turhaa?

Moni pesee hiuksiaan päivittäin, jotta hiukset olisivat ”hallittavissa”. Men's Health -lehden haastattelema parturi ei ole pessyt hiuksiaan sen jälkeen, kun täytti 12 vuotta.

Men's Health -lehden haastattelema Patrick Huguenin ei ole pessyt hiuksiaan vuosikymmeniin.

– En ole pessyt hiuksiani sen jälkeen, kun täytin 12 vuotta, ja minulla on hyvät hiukset, Huguenin vakuuttaa.

Amerikkalainen Huguenin omistaa parturin, ja kertoo pesutottumuksistaan myös jokaiselle asiakkaalleen.

– Saan kaikenlaisia reaktioita. Suurimmalla osalla miehistä on vääriä ajatuksia shampoosta – tämä johtuu väärästä informaatiosta, jota heille on syötetty, Huguenin uskoo.

– Kaikki uskovat kehonsa valmistavan rasvaa. Keho ei valmista rasvaa, Huguenin huomauttaa.

– Öljyt, joita päänahkasi valmistaa, ovat samoja öljyjä, joita kyynärvartesi valmistaa, joita reitesi valmistaa. Jostain syystä olemme ankaria päidemme suhteen, koska meidät on opetettu ajattelemaan, että pää on ”rasvainen”.

Huguenin kehottaa asiakkaitaan ajattelemaan hattuja, jotka he omistavat. Kuinka usein hattuja pestään? Ei usein – ja silti ne eivät haise järkyttäviltä.

– Löysin hatun liikkeeni ulkopuolelta. Se on todellinen opiskelijapojan Red Sox -joukkueen hattu, todella käytetty, selvästi sitä ei ole koskaan pesty. Pidän sitä liikkeessäni. Haastan ihmiset haistamaan sitä, se ei haise miltään, mitkä todistaa pointtini, Huguenin sanoo.

Päivittäinen pesu tekee hiuksista kuivat

Huguenin kehottaa googlaamaan miesten hiustyylejä 1960- ja 1970-luvuilta. Tyylien ero on, että shampoo yleistyi vuosikymmenten välillä: yllättäen kiiltävä, taakse sliipattu tyyli meni muodista. Nykypäivänä melkein kaikki miehet pesevät hiuksiaan. 

Huguenin huomauttaa, että shampoo sisältää saippuaa ja muita aineita, joilla voisi yhtä hyvin pestä lattiaa. Hän kertoo, että shampoon ainesosalistasta löytyvät tavallisesti sekä natriumlauryylieetterisulfaatti että glyseroli.

Glyserolia käytetään paitsi ihovoiteissa ja hammastahnoissa, myös tupakassa ja muoveissa; natriumlauryylisulfaattia on myös hammastahnassa, jossa se vaahtoutuu. Hugueninin mukaan kumpaakaan ei tarvita hiuksissa.

Moni pesee hiuksiaan päivittäin, jotta hiukset olisivat ”hallittavissa”. Todellisuudessa päivittäinen pesu tekee hiuksista vain kuivat ja pörheät. Lisäksi oletettu rasvaisuus vain lisääntyy, kun pesu on jatkuvaa.

– No, haluat siis luopua shampoosta. Mutta haluat olla puhdas. Et halua hilsettä. Mikä neuvoksi, Huguenin kirjoittaa.

Mies itse käyttää kämmenen kokoisia, lyhytharjaksisia harjoja, joilla kuorii päänahkaansa.

– Ota kuuma suihku, kuori päänahkasi tällaisella harjalla pari kertaa viikossa. Jos tulet salilta, toimi näin ja pääset eroon kaikesta hiestä, hän neuvoo.

Jos pesuainetta on pakko käyttää, Huguenin suosittelee äärimmäisen mietoja aineita.

– Ja enkö siis koskaan käytä minkäänlaista saippuaa mihinkään karvoitukseeni? Ei, on yksi poikkeus. Tässä paljastus, käytän saippuaa partaani, Huguenin paljastaa.


***

0:37

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja