Nainen ei pessyt hiuksiaan kahteen kuukauteen – mitä tapahtui?

Josie Tutty päätti testata netissä vellovia teorioita, joiden mukaan hiukset todella kannattaa jättää pesemättä.

Josie Tuttyn selkä murtui. Onnettomuuden seurauksena hän lakkasi pesemästä hiuksiaan, sillä ylimääräinen liikkuminen ei tullut kysymykseen.

Tutty päätti, että nyt on täydellinen aika testata netissä vellovia teorioita, joiden mukaan hiukset todella kannattaa jättää pesemättä. Kun shampoosta luopuu, teorioiden mukaan hiuksista tulee pian luontaisesti upeat ja puhtaat. Samalla pääsee eroon shampoon kemikaaleista.

Tutty kirjoittaa kahden kuukauden hiustenpesupaastostaan Viral Thread -sivustolla.

Kuukauden ajan hiukset olivat hyvin rasvaiset

Ensimmäisinä muutamana päivänä hiuksista tuli rasvaiset.

– Kuitenkin noin viikon jälkeen päänahkani alkoi tuntua ällöttävältä. Päätin, ettei vedellä huuhtelemista lasketa pesemiseksi. Shampoohan se pahis tässä kuitenkin on. Ilmeisesti. Valitettavasti huuhteleminen ei auttanut rasvapallo-lookiin paljonkaan, nainen toteaa.

Kuukauden ajan hiukset olivat hyvin rasvaiset. Sen jälkeen tilanne rauhoittui.

– Päänahkani oli selvästi päättänyt tuottaneensa tarpeeksi öljyä, jonka avulla selvitä, ja koska öljyä ei pesty pois, enempää ei tarvinnut tuottaa, Tutty kuvaa.

– Kahden kuukauden jälkeen kaikki näytti melko samalta kuin ensimmäisen viikon jälkeen. Surullista kyllä, en saanut kiiltävää, ilmavaa, tervettä hiuspehkoa, jonka niin monet terveysblogit lupasivat. Tukka näytti aika pahalta, ja kun viimein annoin periksi ja valelin pääni sampoolla, maailma palautui oikealle raiteelle.

Hiusten pesuväli piteni

Tutty, kuten niin monet muutkin, pesi ennen tavallisesti hiuksensa joka toinen päivä.

– Oliko oudossa hiuskokeessani mitään ideaa? Kävi ilmi, että oli. Aiemmin pesin hiukseni uskonnollisella hartaudella joka toinen päivä. Jos en pessyt, näytin kolmantena päivänä siltä, että minut olisi dipattu öljytynnyriin.

Nykyisin Tutty voi olla viikon pesemättä hiuksiaan, ennen kuin ne rasvoittuvat.

– Vaikuttaa siltä, että onnistuin opettamaan päänahkani öljyä tuottavat rauhaset rauhoittumaan ja lopettamaan hiusteni tekemisen jatkuvasti hyvin likaisen näköisiksi. Mielestäni se on ehdottomasti voitto.


Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja