Mainos

Emma painoi pahimmillaan vain 30 kiloa: "Yhtäkkiä ymmärsin, että aikani oli loppumassa"

Hengenvaarallisen alhaiseksi pudonnut paino oli viedä nuoren naisen hengen. Sitkeys kuitenkin palkittiin, ja nainen voi nyt paremin kuin koskaan.

Englantilaiselle Emma Hynardille, 20, diagnosoitiin anoreksia hänen ollessaan 14-vuotias. Teini-iässä aloitetut laihdutuskuurit karkasivat käsistä, ja pian terveellinen ruokavalio vaihtui päivien syömättömyyteen. Nopea laihtuminen vei naisen sairaalahoitoon. 

Naisen elimistö oli niin heikossa kunnossa, että hän tarvitsi apua lähes kaikessa, ja häntä jouduttiin ruokkimaan nenämahaletkun avulla.

– Vietin viisi kuukautta sairaalassa, kun kuulin lääkäreiden sanovan, että minulla oli suuri riski kuolla äkillisesti.

– Sydämeni, maksani ja munuaiseni olivat pettämässä, ja jokainen kehossani oleva luu oli näkyvillä. Yhtäkkiä ymmärsin, että aikani oli loppumassa, ja minun oli ryhdyttävä syömään, Hynard kertoo.


Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Vaikka nainen tiesi, että hänen aikansa oli käymässä vähiin, syömishäiriöstä toipuminen ei käy hetkessä. Hynard kertoo viettäneensä sairaalassa peräti vuoden verran, ja alimmillaan hänen painonsa oli pudonnut hengenvaaralliseen 30 kiloon.

– Vanhojen valokuvien katsominen tuntuu hullulta. En koskaan ajatellut olevani niin laiha. Olin niin keskittynyt syömättömyyteen ja painon pudottamiseen, että minulla ei ollut aavistustakaan siitä, kuinka heikko minusta oli tullut, Hynard toteaa.

Juoksulenkit vaihtuivat salitreeniin

Nainen kertoo kamppailleensa toipumisen kanssa kaiken kaikkiaan neljä vuotta, ennen kuin voi nyt viimein sanoa toipuneensa. Suurin tekijä toipumisessa on Hynardin mukaan ollut syömishäiriöklinikka, jonka kautta saatu magneettihoito on auttanut häntä muuuttamaan tapojaan. 

– Olen ollut nyt toipuneena 18 kuukauden ajan ja tiedän, etten enää koskaan vajoa niin pohjalle uudestaan.


Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Naisen nykyinen elämä poikkeaa hyvin paljon entisestä. Hän kertoo treenaavansa nykyisin kuntosalilla sen sijaan, että kuluttaisi kaloreita aerobisen treenin parissa. Nainen on innostunut treenaamisesta ja lihasten kasvattamisesta niin paljon, että hän toivoo tekevänsä siitä jonain päivänä ammatin.

– Olen tällä hetkellä todella onnellinen elämääni ja toivon, että minusta tulisi jonain päivänä personal trainer, Hynard kertoo.

Lähde: CatersNews /MV Photos

***

1:07

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.