Emma Kimiläisen mestaruushaaveet romuttuivat kilpakumppanin aiheuttamaan kolariin – lääkäri kielsi suomalaista ajamasta Belgiassa

Emma Kimiläisen kausi naisten formulasarja W Seriesissä sai jälleen huonon käänteen, kun lääkäri kielsi suomalaista osallistumasta lauantaina ajettavaan Belgian osakilpailuun. Käänne vei samalla mahdollisuuden mestaruuteen.

Kimiläinen oli perjantaina harjoituksissa toiseksi nopein kuljettaja. Viasatin lähetyksen mukaan hän kuitenkin kärsi päivän jälkeen niska- ja pääkivuista.

Lääkäri antanut lupaa lähteä lauantain aika-ajoihin ja kilpailuun, jos suomalaisen tila olisi kääntynyt huonompaan suuntaan.

– Ymmärrän lääkärin antamat neuvot. Olen totta kai turhautunut, etten voi ajaa. Vauhtini oli eilen kilpailukykyistä ja odotin tämänpäiväistä kilpailua innolla, Kimiläinen kommentoi W Seriesin tiedotteessa.

Niska- ja pääkivut juontavat juurensa W Seriesin ensimmäiseen osakilpailuun Saksan Hockenheimissa, jossa Megan Gilkeskolaroi suomalaisen kanssa. Kanadalainen ajoi avauskierroksella mutkaan liian kovaa ja liukui suoraan Kimiläisen auton kylkeen.

Molempien kilpailu päättyi keskeytykseen eli nollaan pisteeseen.

– Eilen kävi ilmi, että ensimmäisellä kierroksella Hockeheimissa tapahtunut kolari sai vanhan vamman uusiutumaan. Toivon suuresti, että voin palata W Series -auton rattiin kesäkuun alussa Misanossa.

W Seriesissä on ainoastaan kuusi osakilpailua, joten mestaruustaistoon vaaditaan nappisuoritusta. Nyt kahdessa kisassa nollille jäävä Kimiläinen ei voi enää saavuttaa mestaruutta.

Lauantain aika-ajoissa ja kilpailussa suomalaisen paikan ottaa 18-vuotias Vivien Keszthelyi.

Lue myös:

    Uusimmat