EM-kisat on avattu! Turkin muuri murtui viimein – käsivirhetulkinnat kuumensivat tunteita

EM-kisojen avauksessa jaot eivät menneet ihan tasaisesti. Italian sitkeä painostus tuotti tulosta, ja se otti 3–0-voiton Turkista EM-kisojen avausottelussa.

Ennakkoon oli tiedossa, että Italia painaa ja Turkki puolustaa, mutta ero oli yllättävänkin iso.

Italian meno on ollut tunnetusti vakuuttavaa EM-kisojen alkusarjassa. Se on hävinnyt nyt 25 viime alkusarjan pelistä vain kolme.

A-lohkon muut joukkueet ovat Wales ja Sveitsi.

Peliä yhteen maaliin

Italia otti pelin haltuun heti ottelun alussa. Turkille tuotti vaikeuksia nousta puolenkentän yli.

Italia voitti laukaukset ensimmäisellä puoliajalla 14–0. Italia sai kolme laukausta maalia kohti, Turkki ei yhtään.

Turkin puolustustaito oli kyllä tiedossa: joukkue päästi EM-karsinnoissa vain kolme osumaa omiin. Toista puoliaikaa se ei enää kestänyt.

EM-kisojen avausmaali omiin

Domenico Berardi otti ohjat käsiin 53. minuutilla ja murtautui oikealta laidalta. Kova keskitys painui Merih Demiralin rinnasta sisään. EM-kisojen avausosuma merkittiin näin omaksi maaliksi.

Lisää löylyä tuli 66. minuutilla, kun hyökkääjä Ciro Immobile pääsi laukomaan paluupallosta toisen osuman.

Muutenkin pirteästi esiintynyt Napolin kapteeni Lorenzo Insigne viimeisteli vielä lukemat 3–0:aan tarkalla takakulmavedolla (79.).

Käsivirheistä keskustelua

Turkin käsivirheet herättivät keskustelua ensimmäisellä puoliajalla. Italian pelaajat vaativat pariinkin otteeseen rankkaria käsivirheestä rangaistusalueella, mutta avauspelin perusteella linja on tiukka – rankkareita ei anneta vähin eväin.

Insignen vetoa tarkasteltiin VAR-tuomarin avustuksella 45. minuutilla, mutta se ei johtanut toimenpiteisiin.

Italian onneksi se oli niin ylivoimainen, ettei rankkareita tarvittu. Se lienee kuitenkin todennäköistä, että käsivirheiden tulkinnoista käydään vielä EM-kisojen aikana paljon keskustelua.