EM-kisamaa teki rajun liikkeen: uhkasi vetäytyä turnauksesta – nyt tuli UEFA:n vastaus

Serbian jalkapalloliiton pääsihteeri Jovan Surbatovic jakoi ukaasin, jonka mukaan Serbia vetäytyy meneillään olevista EM-kisoista, mikäli Albanian ja Kroatian faneja ei rangaista heidän huudoistaan.

Serbian liitto väitti, että Albanian ja Kroatian fanit huusivat yhteen ääneen "ubi, ubi, ubi, Srbina" eli "tappakaa serbit" -huutoja maiden EM-kisaottelun yhteydessä.

Serbian jalkapalloliiton pääsihteeri Jovan Surbatovic reagoi huutoihin voimakkaasti ja vaatii turnauksen järjestäjältä eli UEFA:lta painavia toimia.

– Se, mitä tapahtui, on skandaali. Vaadimme UEFA:lta voimakkaita sanktioita, vaikka se tarkoittaisi sitä, että emme jatkaisi turnauksessa, Surbatovic kommentoi tapahtunutta serbialaiselle RTS:lle.

Nyt aiheeseen saatiin UEFA:n vastaus. Euroopan jalkapalloliitto julkaisi torstaina tiedotteen, jonka mukaan se on aloittanut tutkinnan fanien ”potentiaalisesti rasistisesta ja/tai syrjivästä käytöksestä”.

UEFA jakoi aiemmin Serbian jalkapalloliitolle 14 500 euron sakot, kun maan jalkapallofanit heittelivät tavaroita kentälle. Tämän lisäksi fanit olivat huutaneet rasistisia solvauksia.

Serbian EM-turnaus on lähtenyt takkuillen liikkeelle. Se hävisi avausottelunsa Englannille (0–1). Tämän jälkeen Serbia jäi 1–1-tasapeliin Sloveniaa vastaan.

Lue myös:

    Uusimmat