Serbia uhkaa vetäytyä jalkapallon EM-kisoista

Serbian jalkapalloliiton pääsihteeri Jovan Surbatovic uhkaa EM-kisoista vetäytymisellä, jos Albanian ja Kroatian faneja ei rangaista heidän rasistisista huudoistaan.

Serbialaisen Informer-lehden mukaan keskiviikkoisen Albanian ja Kroatian välisen ottelun aikana molempien joukkueiden fanit huusivat "Tappakaa serbit" -huutoja yhteen ääneen.

Serbian jalkapalloliiton pääsihteeri Jovan Surbatovic reagoi voimakkaasti huuteluihin ja vaatii Uefalta painavia toimia.

– Se, mitä tapahtui, on skandaali. Vaadimme Uefalta voimakkaita sanktioita, vaikka se tarkoittaisi sitä, että emme jatkaisi turnauksessa, Surbatovic kommentoi serbialaiselle RTS:lle.

Serbia on ollut käynnissä olevien EM-kisojen aikana otsikoissa tiuhaan. Englannin ja Serbian välisen ottelun alla puhkesi fanien välinen joukkotappelu, joka vaati mellakkapoliiseja reagoimaan.

Hiljattain Uefa kertoi vieneensä Kosovon albaanitoimittajan Arlind Sadikun työluvan pois, koska tämä näytti serbialaisfanien suuntaan kiistanalaisen kaksipäisen kotkaeleen.

Surbatovic uskoo Uefan puuttuvan myös Albanian ja Kroatian fanien törkeään käytökseen.

– Olemme varmoja, että heitä rangaistaan, koska he reagoivat jo valitukseemme poistaa albaanitoimittaja kisoista. Pyydämme Uefaa rankaisemaan molempien maiden jalkapalloliittoja.

– Jos Uefa ei rankaise heitä, emme halua olla mukana tällaisissa EM-kisoissa ja me tulemme miettimään, miten aiomme toimia, Surbatovic painottaa.

Uefa on ehtinyt rangaista EM-kisojen aikana jo myös Serbian jalkapalloliittoa maan fanien rasistisesta käytöksestä. Uefa lätkäisi Serbialle 14 500 euron sakot fanien heiteltyä kentälle tavaraa ja huutaneen rasistisia solvauksia.

Surbatovic korostaa, että tapauksessa on ollut kyse yksittäisistä kannattajista.

– Meitä rangaistiin noista tapauksista. Yhtä fania rangaistiin rasistisesta solvauksesta, emmekä halua asiaa liitettävän muihin faneihin. Me serbit olemme herrasmiehiä ja meillä on avoin sydän. Pyydän fanejamme käyttäytymään herrasmiesmäisesti, Surbatovic sanoo.

Serbian EM-turnaus jatkuu torstaina, kun se kohtaa Slovenian. Serbia hävisi avausottelunsa Englannille maalein 0–1.

Lue myös:

    Uusimmat