Elon Muskilla huonoja uutisia bensa- ja dieselautoilla ajaville – suurpankki povaa kaaosta käytettyjen autojen markkinoille

Tesla esitteli Model Y:n 35:55
Tesla esitteli Model Y:n.

Teslan toimitusjohtaja uskoo, että nyt uutena ostetun polttomoottoriauton jälleenmyyntiarvo voi olla tulevaisuudessa valitettavan huono, kun kiinnostus sähköautoja kohtaan jatkaa kasvamistaan.

– Ottaen huomioon, miten nopeasti maailma kulkee kohti sähköisiä ajoneuvoja, voi bensa- ja dieselautoille ennustaa varsin alhaista jälleenmyyntiarvoa, varoittelee Teslan toimitusjohtaja Elon Musk Twitterissä.

Vaikka Muskilla onkin niin sanotusti oma lehmä ojassa, muistuttaa aiheesta kertova ruotsalainen Ny Teknik myös Capital One -pankin tekemästä selvityksestä, jossa uskotaan Teslan aiheuttavan merkittävää häiriötä käytettyjen luksusautojen markkinoilla.

Capital Onen selvityksessä huomautetaan, että Tesla Model 3:n myynti kasvoi nollasta 140 000 autoon nopeammin kuin millään muulla luksusmerkillä ennen sitä.

Ny Teknikin mukaan markkinoilla on tällä hetkellä ylitarjontaa käytetyistä Mersuista, Bemareista ja Audeista, sillä moni niillä ajanut on vaihtanut nimenomaan Teslaan. Kysyntä käytettyjä premium-saksalaisia kohtaan ei kuitenkaan ole kasvanut.

– Kutsumme tätä Tesla-efektiksi, Capital Onen selvityksessä todetaan.

Jos twiitti ei näy, katso se täältä.

Lähde: Ny Teknik

Lue myös:

    Uusimmat