Mainos

Elisabethin järkytys vaateketjun uima-asusta: Pitäisikö vauvani muka käyttää tällaista?

Norjalainen Elisabeth Gilje järkyttyi pikkulasten bikineistä.

Norjalainen Elisabeth Gilje järkyttyi ollessaan uimapukuostoksilla. Tarjolla oli vain pinkkiä, paljastavaa, röyhelömallista bikiniä.

Giljen tyrmistys johtui siitä, että kyseinen asukokonaisuus löytyi H&M-liikkeen vauvanvaateosastolta. Gilje oli ostamassa uima-asua 15 kuukauden ikäiselle ja 92-senttiselle vauvalleen.

– Ajatus varmaan on, että asun pitäisi olla söpö. Minusta ei ole söpöä pukea lasta aikuismaisiin vaatteisiin, Gilje kuvaa Expressen-lehdelle.

Lasten bikinejä on myynnissä myös Suomessa.

"He myyvät tällaisia asuja, koska ihmiset ostavat niitä"

Gilje jakoi uimapuvusta kuvan yksityiselle Instagram-tililleen. Hän ihmetteli asiaa myös myyjälle, joka oli yhtä hämmästynyt.

– H&M ei suinkaan ole ainoa, joka toimii näin, ja he myyvät tällaisia asuja, koska ihmiset ostavat niitä, Gilje huomauttaa.

– He kuitenkin luovat trendejä, ja heillä on paljon valtaa sen suhteen, miten ihmiset pukeutuvat. Mielestäni ison alan toimijan pitäisi johtaa ihmisiä esimerkillään ja sillä periaatteella, että lapsia ei saa seksualisoida vaatteilla.

Giljen mukaan toinen hyvä sääntö olisi, että lapset puetaan peittävästi.

Norjan H&M kommentoi tilannetta toteamalla, että lapsille on tarjolla sekä uimapukuja että bikinejä. Ketjun mukaan asiakkaat pitävät molemmista.

Tältä näyttää uimapukujen historia:


Entä mitä lapsen uimaopetuksessa kannattaa ottaa huomioon?

1:09

Lähde: Expressen.se

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.