Elina Lepomäki: Kirsi Pihan vetäytyminen oli shokki, mutta kokoomus ei ole kriisissä – "Olisi huolestuttavampaa, jos tässä puolueessa juostaisiin jonkun mestarin perässä"

8:25
Näin Elina Lepomäki ja Daniel Sazonov puivat kokoomuksen nykytilannetta.

Kansanedustaja Elina Lepomäki (kok.) ja Helsingin kokoomuksen valtuustoryhmän puheenjohtaja Daniel Sazonov vierailivat Uutisaamussa.

Kokoomuksen kuntavaalitilanne Helsingissä vaikeutui, kun Kirsi Piha yllättäen ilmoitti, ettei hän ole käytettävissä vaaleissa.

Eilen Petteri Orpo toisteli Ylen A-Studiossa moneen kertaan, ettei kokoomus ole kriisissä. Miten tätä tilannetta sitten pitäisi kokoomusvaikuttajien mukaan luonnehtia?

– Olisi paljon huolestuttavampaa, jos me juostaisiin jonkun mestarin perässä tässä puolueessa tai olisi ajatuspoliiseja, jotka kertovat miten ihmisten pitää ajatella ja käyttäytyä, Elina Lepomäki sanoo.

Lepomäki oli jo kertaalleen kertonut jättävänsä kuntavaalit väliin. Pihan ilmoituksen jälkeen hän tuli kuitenkin toisiin aatoksiin.

– (Pihan vetäytyminen) tuli aikamoisena shokkina lauantai-iltana ja tein johtopäätöksen, että tilanne edellyttää ehdolle lähtöä. Haluan olla mukana kantamassa korteni ketoon ehdokkaana, Lepomäki perustelee päätöstään.

Pormestariehdokkaaksi Lepomäki ei sen sijaan ole käytettävissä. Hän ilmoitti tukevansa Juhana Vartiaista, joka kertoo tänään, onko hän käytettävissä kokoomuksen Helsingin pormestariehdokkaaksi.

– Mielestäni paitsi kokoomukselle, niin myös Suomelle on aika suuri menetys, että Kirsi Pihan kaltainen valovoimainen henkilö ei lähde politiikkaan. Siinä on pohdiskelun paikka meillä kaikilla, ei pelkästään kokoomuksen sisällä.

– On selvää, että ihminen, joka tulee politiikan ulkopuolelta, saattaa kokea keskustelukulttuurin ummehtuneeksi.

"Ei kannata puhua siitä"

Helsingin kaupunginvaltuutettu Atte Kaleva (kok.) sai aikaan kohun kertomalle, ettei hän halua kommunisteja Helsinkiin. Tuolloin vielä kokoomuksen pormestariehdokkaan viittaa kantanut Kirsi Piha otti kielteisesti kantaa Kalevan ulostuloon.

Kokoomuksen Helsingin valtuustoryhmän puheenjohtaja Daniel Sazonov näyttäisi asettuvan kiistassa Pihan linjoille.

– Mielestäni ei kannata puhua siitä, mitä ihmisryhmiä (halutaan). Me halutaan kokoomuslaisempi, edistyksellisempi Helsinki. Tämä on hassu kysymys.

Lepomäki tarkentaa kokoomuksen linjan olevan ääriliikkeiden vastainen.

– Me varmasti aatteen tasolla vastustamme sekä kansallissosialismia että kommunismia.


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja