Kirsi Piha vetäytyy Helsingin pormestaripelistä – ei edusta kokoomusta kuntavaaleissa

Kirsi Piha ei olekaan käytettävissä kokoomuksen ehdokkaana pormestarikisassa 1:02
MTV Uutiset Live: Kirsi Piha ei olekaan käytettävissä kokoomuksen ehdokkaana pormestarikisassa.

Kirsi Piha ilmoitti tänään blogissaan, ettei ole enää käytettävissä kokoomuksen pormestariehdokkaaksi. Piha oli aiemmin valittu kokoomuksen ehdokkaaksi. 

Syynä vetäytymiseen on se, ettei Piha koe voivansa edustaa koko kokoomusta tehtävässä.

– Jos en olisi varma siitä, että valtaosa kokoomuslaisista ajattelee samaan suuntaan kokoomuslaisuudesta kuin itse, en voisi olla tässä puolueessa. On toinen asia kuitenkin pystyä edustamaan pormestariehdokkaana sitä arvojen kirjoa, joka tällä hetkellä kokoomuksessa on. Nykytilanteessa on olemassa todellinen vaara, että minulla ei olisi edellytyksiä onnistua kokoomuslaisena pormestarina, hän kirjoittaa blogissaan.

Samalla Piha vetäytyy kuntavaaliehdokkuudesta.

Blogissaan Piha myös kuvaili näkemystään kokoomuslaisesta ihmiskuvasta, jossa luonehtii perusarvoksi ihmistä, joka on vapaa, toimelias ja tasa-arvoinen. Samalla hän korostaa syrjimättömyyttä ja ihmisarvoa.

– En ole ylpeä siitä, että luovun, mutta henkilökohtaisesti tilanteesta tuli itselleni eettisesti kestämätön ja savotasta liian raskas. Luovuttamisella ja luopumisella on kuitenkin iso ero. Luovun kuntavaali- ja pormestariehdokkuudesta, mutta en luovuta arvoistani, ajatuksistani tai Helsingistä.

Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo ilmoitti Twitterissä, että Helsingin kokoomus etsii uuden pormestariehdokkaan.

Aiemmin kokoomuksen pormestariehdokkuudesta kisasi Wille Rydman (kok.) Rydman ei toistaiseksi halunnut kommentoida MTV Uutisille, onko hän käytettävissä kokoomuksen pormestariehdokkaaksi.

Onko kokoomus jakautunut kahtia? Kirsi Piha ja Wille Rydman ilmoittautuivat Helsingin pormestarikisaan – näin Rydman näkee mahdollisuutensa nousta pormestariksi 9:33
Aiemmin pormestariehdokaan paikasta kisasi Pihan kanssa Wille Rydman. Vielä ei ole tiedossa, kenestä tulee kokoomuksen uusi ehdokas.

Lue myös:

    Uusimmat