Elämä muuttui teini-ikäisenä – rajut sydänoireet piinanneet Vesa Keskistä vuosikymmeniä

Vesa Keskisen elämä järkkyi 15-vuotiaana rankan ja yllättävän sydänongelman seurauksena.

Tuurin kyläkauppias Vesa Keskinen kertoo MTV.fi:lle, että on kärsinyt sydänongelmista jo vuosikymmeniä. Keskinen sai ensimmäisen sydämen tiheälyöntisyyskohtauksen vain 15-vuotiaana ja joutui sairaalaahoitoon.

Rajussa sydämen tiheälyöntisyyskohtauksissa sydän lyö hyvin nopeasti, ja tuntemukset ovat epämiellyttäviä: tuntuu, että pää räjähtää ja sydän hyppää ulos rinnasta.  Usein seurauksena voi olla myös tajunnan menettäminen.

Mies kertoo MTV.fi:lle, että kohtaus tuntui hurjalta vasta teini-ikäisen pojan elämässä. 

– Se oli todella pysäyttävä kokemus. Sitä ajatteli, että tässäkö tämä elämäni oli. Kaikki oli vielä edessä, olin juuri vasta päässyt ripille, Parempi elämä -kirjan julkistamistilaisuudessa MTV.fi:lle puhunut Keskinen kuvailee. 

Keskinen on yksi 15 tunnetusta suomalaisesta julkisuudenhenkilöstä, joka kertoo Mari Sainion toimittamassa uutuuskirjassa elämänsä käännekohdasta, joka on vienyt heitä parempaan suuntaan.

Keskinen kertoo, että päätti teini-iässä saadun kohtauksen jälkeen, että muuttaa elämänsä suuntaa niin, että hän jatkossa kehittää omaa luonnettaan ja elämäänsä mahdollisimman hyvään suuntaan. Negatiivisille ihmisille ja ajatuksille ei olisi enää sijaa kyläkauppiaan elämässä. Elämä veikin suuren ja menestyneen kyläkaupan luomiseen ja oman yrittäjänsä herraksi.

– Se oli kaikkein aikaisin elämäni käännekohta, sellainen, mikä vaikutti luonteeseeni paljon. Siksi halusin lähteä liikkeelle nimenomaan tästä tarinasta, Keskinen paljastaa MTV.fi:lle.

Keskinen sanoo, että häntä on vaivannut erinäiset sydänongelmat aina tähän päivään asti. 

– Nuorempana vaivasi nuo tiheälyöntisyyskohtaukset, ja viime vuosina on ollut eteisvärinää ja flimmeriä. Minulle tehtiin vihdoin kolme viikkoa sitten ablaatio, ja poistettiin ylimääräisiä hermoratoja.  

– Nyt sydämeni on lopullisesti kunnossa. Heti leikkausta seuraavana aamuna tuntui, että olisi lähtenyt jonkinlainen henkinen stressi pois vihdoin harteilta, Keskinen kuvailee.








Lue myös:

    Uusimmat