Vesa Keskinen on nyt Hakaniemen kauppahallin väistötilojen omistaja – näin paljon niiden siirtäminen maksaa Helsingistä Tuuriin

Kyläkauppias Vesa Keskinen teki keskiviikkona kiinteistökaupat. 

Tuurin kyläkauppias Vesa Keskinen osti keskiviikkona 14. kesäkuuta Hakaniemen kauppahallin huutokaupattavana olleet väistötilat. Tilojen koko on 2 100 neliötä. Hakaniemen vanhan kauppahallin peruskorjaus aloitettiin vuoden 2018 alussa. Näin ollen kauppahalliyrittäjät toimivat viitisen vuotta väistötiloissa. 

– Sain tiedon keskiviikkona välikäden kautta, että tällainen kohde on myynnissä huutokauppa.com-sivustolla. Uteliaisuuttani kurkkasin kohteen saman tien. Silloin oli tasan 35 minuuttia aikaa enää huutaa. Tuli vähän kiire, kun kohde ei ollut kuitenkaan kaikkein pienin, Keskinen kertoi MTV Uutisille 16. kesäkuuta. 

Keskinen keräsi nopealla aikataululla kiinteistöpäällikön ja pääsuunnittelijainsinöörin etäpalaveriin käymään asioita läpi. 

– Olin siinä kuunteluoppilaana. Huutaminen alkoi ja päättyi keskiviikkona. Tällä hetkellä olen erittäin tyytyväinen hankintaani. 

Keskinen maksoi ostoksestaan 440 tuhatta euroa. Väistötilojen rakentaminen on maksanut noin 6 miljoonaa euroa ja ne ovat olleet käytössä vuodesta 2018.

– Tuli heti sellainen mielikuva, ettei sitä oikein voinut olla ostamatta. Hinta sisältää rakennuksen ja sen, että Helsingin kaupunki purkaa sen. Mutta luonnollisesti siihen tulee päälle vielä rahtikustannukset Helsingistä Tuuriin ja kokoamiskustannukset Tuurissa. Ne ovat noin 200 tuhatta. Eli arvioitu kokonaishinta tulee olemaan pyöristettynä 650 tuhatta. 

Keskinen pitää ostostaan laadukkaana: osa rakennuksesta on tehty kokonaan lasista ja se on teknisesti huippukunnossa. 

Kauppias aikoo järjestää tilassa kaikenlaisia tapahtumia. Helsingin kaupunki aloittaa rakennuksen siirtämisen elokuussa. 

– Itsellä on toive, että lämpöisten kelien aikana rakennuksessa olisi jo katto päällä. Haluan pitää avajaiset mahdollisimman pian, toivottavasti jo marraskuussa. 

Keskinen on seurannut iloisena keskustelua uutisten kommenttikentissä hänen ostoksestaan. Kansa on hänen mukaansa ollut innoissaan ja kirjoittanut rohkaisevia kommentteja.

Huutokauppaostoksia Keskinen on tehnyt paljon ennenkin. 

– Uskon, että olen ihan Suomen kärkikastissa ainakin lukumäärällisesti. Olen muun muassa ostanut kyläkaupan ledinäyttösysteemit huutokaupasta muutamia vuosia sitten. Niitä oli käytetty vain kuusi kertaa ja viimeisimmän kerran Sotšin olympialaisissa. Ne ovat uutena maksaneet Kiinasta maahantuotuina 315 tuhatta euroa, ja minä maksoin niistä 70 tuhatta euroa. Sanotaan näin, että huutokauppojen seuraaminen on hyvä asia, jos siihen riittää vain kärsivällisyys, Keskinen vinkkasi. 

Lue myös:

    Uusimmat