Sadat autoilijat jonottivat Tuurissa eilen ilmaista polttoainetta – epäonninen Eevertti, 18, sinnitteli jonossa 7,5 tuntia: "Eniten harmitti, kun jäin vain 10 auton päähän bensatankilta"

0:33
Eevertti jonotti ilmaista bensaa 7,5 tuntia, mutta jäi ilman polttoainetta – hän kuitenkin kiittää tempauksen kehittänyttä Vesa Keskistä.

Vesa Keskinen järjesti eilen mittavan mainostempauksen Tuurin kyläkaupalla ja tarjosi autoilijoille ilmaista bensaa 7 tunnin ajan. 10 auton päähän ilmaisbensasta jäänyt Eevertti Paloniemi harmittelee epäonneaan, mutta kiittää silti Keskistä hyvästä tempauksesta.

Yrittäjä Vesa Keskinen järjesti ilmaisen bensan jakelun Tuurin kyläkaupalla Alavudella Etelä-Pohjanmaalla eilen syntymäpäivänsä kunniaksi.

Juhlijoita riitti: jonot ilmaisbensatankeille olivat Keskisen mukaan pisimmillään 7 kilometriä suuntaansa. Kaikkiaan jonoissa oli noin 1 000 autoa. Niistä pääsi tankkaamaan ilmaista bensaa 7 tunnin aikana 534 autoa. Loput jäivät ilman, tai joutuivat maksamaan itse polttoaineensa.

Eevertti ehti jonoon työpäivän jälkeen

18-vuotias alavutelainen Eevertti Paloniemi kiirehti jonoon työpäivänsä jälkeen. Nuori mies työskentelee Alavuden kaupungilla muun muassa ruohonleikkaajana.

Kun Paloniemi ehti jonoon, matkaa tankeille oli noin 1,5 kilometriä. Lopulta hän sinnitteli jonossa 7,5 tuntia, mutta jäi täpärästi ilman ilmaisbensaa.

Tarkoitus oli hankkia ilmaisbensat isän autoon

Paloniemi oli jonossa hankkiakseen bensat isälle lahjaksi.

– Isän kommentti ennen jonoon lähtöä oli vain, että oletko hullu, miten jaksat jonottaa.

Kun Paloniemelle kävi selväksi se, että ilmaisbensa jää saamatta, harmistus oli kova. Erityisesti sieppasi se, että hän jäi vain 10 auton päähän bensatankilta.

– Olin kyllä, että voi perse, ei päässytkään, Paloniemi naurahtaa.

– Toisaalta kuinkahan paljon sitä autoilijaa ärsytti, joka oli ensimmäisenä jonossa, kun jono pantiin poikki.

"Tulipahan edes ihmisiin tutustuttua"

Paloniemi oli kuvitellut etukäteen jonottavansa 4 tuntia, mutta aikaa vierähti lopulta melkein puolet enemmän. 

Aika ei kuitenkaan käynyt Paloniemen mukaan pitkäksi, koska seurana oli kaveri.

– Kaveri oli kyydissä juomassa olutta. Lisäksi juttelin takana jonottaneen kanssa, eli tulipahan edes ihmisiin tutustuttua.

”Haluan kiittää Vesaa muitten puolesta”

Paloniemi korostaa pitävänsä Keskisen tekoa hienona tempauksena, vaikka häntä itseään ei lykästänytkään.

– Haluan kiittää Vesaa muitten puolesta, että hän tällaisen mahdollisuuden tarjosi. Hän tekee tällä ties miten paljon tappiota, eli ihan pakko on kiittää, vaikka ei itse päässytkään tankkaamaan.

Eevertti Paloniemen jonotuksesta kirjoitti ensimmäisenä Iltalehti.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja