Eläkeputki poistuu odotetusti – SAK:n Jarkko Eloranta: "Toivottavasti löytyy polku työmarkkinoille"

1:49

Hallituspuolueet ovat linjanneet toimista, joilla edistetään yli 55-vuotiaiden työllisyyttä. Mahdollisuus työttömyysturvan lisäpäiviin, eli niin sanottu eläkeputki, poistetaan odotetusti.

Pääministeri Sanna Marinin (sd.) mukaan muutos tulee voimaan asteittain vuodesta 2023 alkaen. Vuonna 1963 syntyneet ovat ensimmäinen ikäluokka, jota muutokset koskevat, ja lisäpäivämahdollisuus poistuu kokonaan vuonna 1965 ja sen jälkeen syntyneiltä.

SAK:n puheenjohtaja Jarkko Elorannan mielestä eläkeputken poisto ei ollut ratkaisu, mitä he erityisesti halusivat.  

–  Hallitus oli nämä raamit asettanut ja niissä puitteissa tämä on varmasti tyydyttävä ratkaisu, Eloranta sanoi Kymmenen uutisissa.

Elorannan mukaan SAK olisi halunnut nähdä enemmän panostusta työhyvinvointiin.

–  Nyt osa-aikatyön mahdollisuus hivenen paranee. Jatkossa selvästi pystyttävä siihen, että työntekijöillä on mahdollisuus omaa työaikaansa lyhentää sieltä työuran loppupäästä.

–  Putkessa olleet ovat jääneet aika rauhaan työvoimapalveluilta. Toivottavasti löytyy se polku työmarkkinoille.

Työnantajajärjestöt kiittävät eläkeputken poistoa, mutta ratkaisun hintalappu mietityttää. Kuntatyönantajat on huolissaan muutoksen vaikutuksista kuntien kustannuksiin ja työllistämisvelvoitteisiin. Elinkeinoelämän keskusliittoa huolestuttavat yrityksille määrätyt irtisanomiskorvaukset.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja