Mainos

Eikö peitto heilu? Vaimosta kiinni, paljonko pariskunta harrastaa seksiä

Millaisissa parisuhteissa harrastetaan seksiä enemmän ja paremmin? Tätäkin on nyt tutkittu.

"Onnellinen vaimo, onnellinen elämä" – tuoreen tutkimuksen mukaan tämä pitää enemmän kuin hyvin paikkansa.

Journal of Research and Personality -lehdessä julkaistu tutkimus paljastaa, että jos vaimo on "miellyttävä" (hellä ja myötätuntoinen) ja avoin (utelias elämää kohtaan), hänellä on aviomiehensä kanssa seksiä useammin. Miehen persoonallisuudella puolestaan ei ole juurikaan vaikutusta siihen, paljonko vällyjen välissä on vipinää.

Floridan yliopiston tutkijat Andrea L. Meltzer ja James K. McNulty pyysivät liki kolmeasataa pariskuntaa pitämään päiväkirjaa avioelämästään kahden viikon ajan. Ajanjakson aikana parien tuli merkitä ylös kaikki seksikerrat. Lisäksi he merkitsivät ylös, kuinka tyytyväisiä he olivat jälkeenpäin. 

Pariskuntien piti tehdä myös tunnettu viiden suuren persoonallisuuspiirteen testi. Testin avulla selvitettiin muun muassa heidän tunnollisuustasoaan tai vaikkapa sitä, kuinka todennäköisesti he saapuivat ajoissa tapaamisiin tai vastasivatko he ajoissa sähköposteihin. Lisäksi tutkittiin esimerkiksi myöntyväisyyttä ja sitä, kuinka innokkaita henkilöt olivat miellyttämään ihmisiä tai kuinka avoimia he olivat uusille kokemuksille.

Sillä, kumpi haluaa vähemmän, on enemmän valtaa

Mitä korkeammat pisteet vaimo sai testissä avoimuudessa uusia kokemuksia kohtaan tai miellyttävyydessä, sitä useammin pariskunta harrasti seksiä. Toisin sanoen ne naiset, joilla oli rennompi elämänasenne, saivat enemmän seksiä. Näin he myös saivat kaikki hyödyt irti siitä, että heillä oli terve, seksuaalinen suhde kumppaniinsa.

– Ottaen huomioon sen, että keskimäärin naiset haluavat vähemmän seksiä kuin miehet, on ymmärrettävää, että naiset ovat enemmän kontrollissa pariskuntien seksikertojen toistuvuudesta, arvelee Meltzer.

Meltzer huomauttaa, että aina kun kumppanien välillä on eroa jonkun asian haluamisen määrässä, sillä kumpi haluaa vähemmän, on enemmän valtaa.

10:00

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.