Eevi Teittinen menetti äänensä, saattaa joutua leikkaukseen: "Persoona muuttuu, ja rajoitukset näkyvät kokopäiväisessä elämässä"

Bloggaaja Eevi Teittinen avautuu blogissaan ikävästi ongelmasta, joka vaikuttaa hänen arkeensa ja sosiaalisiin suhteisiinsa.

VIDEO: Eevi Teittinen Possen haastattelussa

Bloggaaja Eevi Teittinen kertoo blogissaan, että on kärsinyt jatkuvasta äänen katoamisesta ja käheydestä. Ääniongelmat ovat äityneet jo niin suuriksi, että ne vaikuttavat jopa hänen työhönsä. 

– On päiviä, kun tekee mieli olla vain hiljaa, koska ääni ei kulje. Olen myös karsinut sosiaalisia tilanteita, joista normaalisti nauttisin suunnattomasti, Teittinen kirjoittaa.

Teittinen kertoo, että meni lääkäriin seuraajiensa kehotuksesta. Hänen kurkkuunsa tehtiin tähystys jossa huomattiin, että äänihuulet ovat vaurioituneet. 

Teittisen äänihuulet joudutaan todennäköisesti leikkaamaan, mutta tarkoitus on ensin katsoa, onko puheterapiasta apua äänen käheyteen ja lähtemiseen. Tähän mennessä puheterapia ei ole tuottanut toivottavia tuloksia.

– Tällä hetkellä tuntuu, että tämä tie tulee olemaan todella kivinen. En ollut koskaan aikaisemmin osannut ajatellakaan, kuinka oman äänen puuttuminen voi vaikuttaa näin paljon hyvinvointiin. Persoona muuttuu, ja rajoitukset näkyvät jokapäiväisessä elämässä, Teittinen avaa tuntemuksiaan.

Teittinen kertoo luottavansa siihen, että kaikki vielä järjestyy. Harjoituksia hän tekee niin paljon kuin pystyy, mutta muun äänenkäytön kanssa hän on varovaisempi. Esimerkiksi huutaminen ja kuiskaaminen rasittavat äänihuulia.

– Ehkä siksi olen useimmin vain hiljaa, koska en uskalla. Miettikää! Teittinen ei uskalla puhua?!

Tapauksesta uutisoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat.

Lue myös:

    Uusimmat