Eeli Tolvasen kehitysaskeleet ovat vakuuttaneet Nashvillen seurajohdon, kärkkyy jo NHL-läpimurtoa – "Ei epäilystäkään"

3:57
Videolla Eeli Tolvasen suomalaisen joukkuetoverin Mikael Granlundin mietteitä.

Nashville Predatorsin suomalaishyökkääjä Eeli Tolvanen hakee ensi kaudella todellista läpimurtoaan NHL:ssä. Suomalaislupaus on kesän aikana tehnyt kovasti töitä seuran toivomien pyyntöjen eteen.

Tolvanen aloittaa syksyllä toisen kokonaisen kautensa Pohjois-Amerikassa. Ensimmäisellä kaudellaan Tolvanen ei kyennyt vielä odotuksista huolimatta murtautumaan Nashvillen tasokkaaseen NHL-ryhmään.

Tolvanen on esiintynyt edukseen Nashvillen paidassa nuorten lupausten turnauksessa. Maaliahne suomalaishyökkääjä on kerännyt kahdessa pelaamassaan ottelussa tehot 2+1. Kesän harjoittelukausi on sujunut Tolvaselta hyvin ja nuorukainen on keskittynyt Nashvilleltä saamiinsa kehityskohteisiin.

– Ei epäilystäkään, että hän näyttää kevyemmältä ja nopeammalta. Nuo olivat niitä asioita, joihin pyysimme häntä keskittymään tänä kesänä ja harjoittelemaan kuin ammattilainen, Nashvillen apulais-GM Jeff Kealty sanoo seuran sivuilla.

Nashville halusi Tolvasen keskittyvän kesällä ammattimaiseen harjoitteluun, jotta hän oppisi, kuinka tärkeä roolia kesäharjoittelu näyttelee NHL-pelaajien elämässä.

– Se on osa hänen kehitystään pelaajana. Siinä oppii, kuinka tärkeää kesäkauden harjoitteleminen on. Luulen, että hän on pudottanut painoaan noin seitsemän kiloa. Se näyttää, kuinka sitoutunut hän on ottamaan seuraavan askeleen urallaan.

Viime kaudella 58 AHL-ottelun lisäksi Tolvanen pääsi maistamaan NHL-ympyröitä neljän pelin ajaksi, mutta vakituinen pelipaikka jäi vielä haaveeksi. Alkavalla kaudella Tolvanen uskoo murtautuvansa Nashvillen hyökkäyskalustoon.

– Koen olevani valmis sinne. Olen todella itsevarma. Toivottavasti pystyn näyttämään sen harjoitusleirillä. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja