Edis Tatli nousemassa kehään EM-titteliottelussa – aiemmissa kohtaamisissa kohutappio ja murskavoitto

Edis Tatli on nousemassa kehään puolustamaan EM-titteliään. Vastustajaksi on tulossa Tatlia vastaa kahdesti otellut Francesco Patera. Tatlin valmentaja Pekka Mäki taustoitti tulevaa ottelua MTV Urheilulle.

Tulevan ottelun ajankohta ja paikka ovat vielä epäselviä. Tatli on kohdannut Pateran aiemmin kahdesti. Molemmat ottelut käytiin vuonna 2017. 

– Tatlilta kysyttiin, että olisiko hänellä kiinnostusta kohdata Patera kolmannen kerran. Kysely tuli EBU:sta. Kävin keskustelua Tatlin kanssa, minkä jälkeen hyväksyimme sen, Mäki sanoo.

Belgialainen on voittanut urallaan 23 ottelua, joista kahdeksan on tullut tyrmäyksellä. Hänellä on tilillään kolme tappiota. Tatlin saldo on 32-3. Tyrmäysvoittoja on 10. Tatli hävisi keväällä New Yorkissa yhdysvaltalaiselle Teofimo Lopezille tyrmäyksellä. 

Ottelusopimuksen takarajaksi on asetettu joulukuun 12. päivä.

– Jos sopimusta ei saada aikaiseksi, niin sitten järjestetään tarjouskilpailu. Ollaan nyt kuulolla ja yritetään saada ottelu aikaiseksi neuvottelujen kautta. Se on varmaan alkuvuonna, Mäki summaa.

Tatli hävisi Turussa EM-tittelinsä Pateralle, mutta voitti selvästi Helsingissä käydyn uusintaottelun. Avausottelua sävyttivät arvostelutuomareiden antamat pisteet. Patera on otellut viimeisimmän kohtaamisen jälkeen viidesti ja voittanut jokaisen ottelunsa.

– Edis on mielestäni voittanut hänet kaksi kertaa, vaikka hävisikin ensimmäisellä kerralla. Toisella kerralla hän melkein laittoi ottelun kesken poikki. Trilogia on aina kiinnostava. Patera on otellut tuossa välillä ja puolustanut Euroopan mestaruutta. Hän on pärjännyt hyvin ja ehkä vähän kehittynytkin, Mäki päättää.

Lue myös:

    Uusimmat