Dressember haastaa pukeutumaan mekkoon joka päivä joulukuussa

Viiksien kasvattelun aika on ohi, ja Movember on vaihtunut Dressemberiksi. Pukeutumishaaste kampanja pyrkii edesauttamaan naisten oikeuksia ja keräämään varoja ihmiskaupan uhrien auttamiseksi.

Dressember sai alkunsa vuonna 2009 Yhdysvalloissa. Alun perin kyse oli haasteesta, jossa naiset pukeutuivat joulukuun ajan päivittäin mekkoon osoittaakseen tukea naisten oikeuksille. Ajatus on, että jokaisella naisella on oikeus olla feminiininen vailla pelkoa häirinnästä, elää vapaana ja viettää omannäköistään elämää.

Viime vuodesta lähtien kampanjan avulla on kerätty myös varoja ihmiskaupan ja naisiin kohdistuvan hyväksikäytön vastaiseen työhön. Ensimmäisen vuoden aikana kampanjalla onnistuttiin keräämään 165,000 dollaria International Justice Mission -ihmisoikeusjärjestölle.

Säännöt ovat simppelit. Osallistuja sitoutuu pukeutumaan mekkoon joka päivä joulukuun ajan, ja perustaa itselleen oman kampanjasivun viralliselle Dressember-sivustolle. Sponsoroimalla pukeutujaa voi auttaa omalta osaltaan ihmiskaupan uhreja.

Lue myös:

    Uusimmat