Donald Trumpin kannatus afroamerikkalaisten keskuudessa kyntää pohjamudissa – presidentti hehkuttaa suvaitsevaisuuttaan: "Olen maailman vähiten rasistinen ihminen"

Presidentti Trump hehkutti suvaitsevaisuuttaan tänään Washingtonissa.

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump sanoo olevansa "maailman vähiten rasistinen ihminen". Hän vakuutteli suvaitsevaisuuttaan toimittajille Valkoisessa talossa tiistaina.

Niin ikään tiistaina Trump osallistui Jamestownissa Virginiassa tilaisuuteen, jossa muistettiin 400 vuotta sitten englantilaisten uudisraivaajien perustamaa paikallista lainsäädäntöelintä.

Paikalliset afroamerikkalaiset poliitikot boikotoivat tilaisuutta Trumpin takia.

Uutistoimisto AFP:n mukaan Trumpin kannatus afroamerikkalaisten keskuudessa on pohjamudissa. Heinäkuun puolivälissä presidentti kehotti demokraattien edistysmielisiä naiskongressiedustajia menemään takaisin niihin maihin, joista he ovat tulleet.

Hän on myös joutunut sanaharkkaan kansalaisoikeusaktivisti Al Sharptonin kanssa.

Trump on osoittanut tukensa Ruotsissa vangitulle hiphop-artisti Asap Rockylle. Medioissa tämä on tulkittu vähemmistön kosiskeluna.

Hän on vedonnut pääministeri Stefan Löfveniin, joka sanoi Trumpille, että Ruotsin hallitus ei puutu tapaukseen.

– Olen erittäin pettynyt pääministeri Stefan Löfveniin, koska hän ei pystynyt toimimaan. Ruotsi on pettänyt Yhdysvaltojen afroamerikkalaisen yhteisön, Trump tviittasi.

Lue myös:

    Uusimmat