Trump haukkui Kiinan pystyyn Twitterissä samalla kun Yhdysvallat käynnisteli neuvotteluita Shanghaissa

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump arvosteli Twitterissä kärkkäästi Kiinaa vain muutama tunti sen jälkeen, kun Yhdysvaltain neuvottelijat olivat saapuneet Shanghaihin käynnistelemään uudelleen maiden välisiä kauppaneuvotteluja.

Trumpin mukaan Kiina muuttaa aina sopimuksia viime hetkellä omaksi edukseen. Hän myös epäilee Kiinan toivovan, että Yhdysvaltain johtoon nousisi demokraattipresidentti.

–  Heidän kannattaisi varmaan odottaa vaalejamme ja toivoa, että saamme jonkun demokraatin, kuten Uneliaan Joen (Joe Biden). Sitten he voivat saada hienon sopimuksen ja jatkaa USA:n ryöväämistä vielä suuremmin ja paremmin kuin ennen, Trump kirjoittaa.

Trump syyttää Kiinaa siitä, ettei se ole alkanut ostaa yhdysvaltalaisia maataloustuotteita lupaamallaan tavalla. Trump syytti Kiinaa sanojensa syömisestä myös toukokuussa neuvottelujen kariutumisen aikaan. Yhdysvallat ja Kiina sopivat kesäkuussa aselevosta vuoden kestäneessä kauppasodassa.

Uhkailee kiristävänsä sopimusta vaalien jälkeen

Trumpin mukaan Kiinan on kuitenkin turha odottaa parempaa sopimusta, jos hänet valitaan toiselle kaudelle vuoden 2020 presidentinvaaleissa.

–  Jos ja kun minä voitan, sopimus, jota heille tarjotaan, on paljon nykyistä kovempi, tai ei sopimusta ollenkaan. Kaikki kortit ovat meidän käsissämme!

Shanghain neuvotteluihin osallistuvat Yhdysvaltain kauppaedustaja Robert Lighthizer sekä valtiovarainministeri Steven Mnuchin. Heidän kerrotaan käynnistävän viralliset neuvottelut Kiinan kauppaneuvottelijan, varapääministeri Liu Hen kanssa huomenna.

Yhdysvaltain ja Kiinan toisiaan vastaan asettamat tuontitullit koskevat yhteensä yli 320 miljardin euron arvosta maiden välistä kauppaa. Yhdysvallat on vaatinut Kiinaa lopettamaan yhdysvaltalaisen teknologian epäillyn varastamisen sekä tasaamaan pelikenttää yhdysvaltalaisille yrityksille Kiinan markkinoilla.

Lue myös:

    Uusimmat