Donald Trumpilta jälleen tviittimyrsky – väittää yhä itsepintaisesti: "VOITIN VAALIT"

1:07
Donald Trump myönsi Joe Bidenin voittaneen vaalit, muttei tunnusta tappiota – MTV Uutiset Live kokosi yhteen presidentin kyseenalaiset tviitit.

Yhdysvaltain väisytvä presidentti Donald Trump väittää yhä itsepintaisesti voittaneen presidentinvaalit.

Trump tviittasi aamulla Suomen aikaa Twitterissä jälleen vaaleihin liittyen.

– VOITIN VAALIT, Trump väitti Twitterissä.

Katso yllä oleva video: Donald Trump myönsi eilen Joe Bidenin voittaneen vaalit, muttei tunnusta tappiota – MTV Uutiset Live kokosi yhteen presidentin kyseenalaiset tviitit.

Hän muun muassa ihmetteli, miksi "valemedia" olettaa, että Joe Biden nousee presidentiksi eikä anna Trumpin joukkojen osoittaa, mikä vaaleissa oli pielessä.

Trump on erityisesti kyseenalaistanut postiäänten hyväksymisen.

Twitter on merkinnyt Twiitteihin varoituksia kyseenalaisesta tai mahdollisesti virheellisestä tiedosta.

Trump ja hänen taustajoukkonsa ovat toistuvasti väittäneet vaaleja vilpillisiksi, mutta väitteille ei ole löytynyt todisteita.

Viime viikolla Yhdysvaltain liittovaltion ja osavaltion vaaliviranomaiset julkaisivat lausunnon, jonka mukaan presidentinvaalit olivat historian turvallisimmat eikä vaalivilppiä esiintynyt.

Yhdysvaltalaismedia julkaisi viime viikolla myös ennusteen viimeisimmistä osavaltioista, joiden mukaan Biden saa taakseen Georgian osavaltion ja Trump Pohjois-Carolinan osavaltion. Näin ollen Bidenilla on takanaan 306 valitsijaa ja Trumpilla 232.

Trump ei ole vieläkään tunnustanut demokraattien Joe Bidenin vaalivoittoa presidentinvaaleissa.

Eilen Trump väitti Bidenin voittaneen vaalit väärennetyn tuloksen turvin, mutta totesi perään, että hän aikoo vielä voittaa vaalit.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja