Deontay Wilder jyrähti "ryöstöstä" Tyson Furyn ja Oleksandr Usykin jättiottelussa

Oleksandr Usyk voitti Tyson Furyn trillerimäisessä MM-ottelussa – tässä tunnelmia nyrkkeilyn jätti-illasta 0:32
Oleksandr Usyk voitti Tyson Furyn trillerimäisessä MM-ottelussa – tässä tunnelmia nyrkkeilyn jätti-illasta.

Raskaan sarjan hirmutyrmääjä Deontay Wilder piti Oleksandr Usykin ja Tyson Furyn välistä nyrkkeilyn MM-ottelua viihdyttävänä, mutta kritisoi yhtä käänteentekevää hetkeä taistossa.

Ukrainalainen Usyk voitti Furyn reilu viikko sitten tuomarien hajaäänipäätöksellä. Samalla hänestä tuli raskaan sarjan ensimmäinen kiistaton mestari sitten vuoden 1999.

Ottelun käänteentekevä hetki nähtiin 9. erässä, kun Usyk moukaroi Furyn aivan keskeytyksen rajamaille. Tuomari tule tilanteessa väliin ja teki Furylle luvunlaskun, jonka brittitorni selvitti.

Wilder, joka on urallaan otellut Furya vastaan yhden ratkaisemattoman ja kaksi tappiota, linjaa, ettei 9. erän tapahtumat menneet hänen mielestään oppikirjan mukaisesti.

– Se oli loistava ottelu. Olin kahden vaiheilla sen suhteen, että kumpi tulee voittamaan, Wilder kommentoi ensi lauantaina käytävän ottelunsa alla muun muassa talkSPORTin mukaan

– Mielestäni häneltä (Usykilta) selvästi varastettiin tyrmäysvoitto 9. erässä. Lahjoja jaettiin, yhdysvaltalainen lisäsi.

Urallaan peräti 42 tyrmäysvoittoa ottaneen Wilderin mielestä kehätuomarin olisi siis pitänyt antaa Usykin jatkaa lyömistä tai julistaa ottelu päättyneeksi teknisellä tyrmäyksellä.

Wilderilla, 38, on edessään kova haaste lauantaina Saudi-Arabiassa, kun hän kohtaa kiinalaisen Zhilei Zhangin

Saudi-Arabian nyrkkeilytapahtumien puuhamies Turki Alalshikh tiedotti keskiviikkona, että Usykin ja Furyn uusintaottelu käydään 21. joulukuuta.