Oleksandr Usyk on kiistaton mestari! Tyson Fury "oli jo täysin poissa" MM-trillerissä

Oleksandr Usyk voitti Tyson Furyn trillerimäisessä MM-ottelussa – tässä tunnelmia nyrkkeilyn jätti-illasta 0:32
Oleksandr Usyk voitti Tyson Furyn trillerimäisessä MM-ottelussa – tässä tunnelmia nyrkkeilyn jätti-illasta.

Oleksandr Usyk nousi nyrkkeilyn raskaan sarjan kiistattomaksi mestariksi tuomarien hajaäänipäätöksellä Tyson Furysta Suomen aikaa sunnuntain vastaisena yönä. Jättimäinen nyrkkeilyilta käytiin Saudi-Arabian Riadissa.

Tuomarien pisteet merkittiin Usykille 115-112, 114-113, 113-114.

Yllä olevalla videolla kuvaa huimasta MM-ottelusta!

Ottelussa oli paljon eri vaiheita. Ukrainalainen Usyk aloitti vahvasti, mutta Fury oli parempi erissä 3-6. Varsinkin kuudes erä oli brittijätiltä vahvaa näytöstä.

Sitten tuli Usykin aika. Kahdeksannessa erässä hän moukaroi Furyn nenän pahasti auki. Seuraavassa tyrmäys oli äärimmäisen lähellä, kun Usyk iski Furyn tajunnan rajamaille ja luvunlaskuun. Lopulta kongi pelasti luvunlaskun selvittäneen britin.

– En ole koskaan nähnyt Tyson Furyn saavan tuollaista selkäsaunaa. Hän oli jo täysin poissa. En tiedä, miten hän pysyi jaloillaan, ottelun lähettäneen DAZN:n lähetyksessä selostettiin.

Fury virkosi kuitenkin vielä taistelemaan, ja varsinkin viimeinen eli 12. erä oli häneltä vahva lopetus.

Edellisen kerran raskaassa sarjassa oli nähty kiistaton mestari vuonna 1999, kun brittitähti Lennox Lewis hallitsi kaikkia titteleitä.

Furyn, 35, ammattilaisuran saldo on nyt 34 voittoa, yksi tappio ja yksi ratkaisematon. Tappiottomalla 37-vuotiaalla Usykilla on vyöllään 22 voittoa.

Molemmat vannoivat uusintaottelun nimeen kehässä heti taiston jälkeen.

Opetaia mestariksi esiottelussa

Illan viimeisessä esiottelussa australialaistähti Jai Opetaia valloitti IBF-liiton alemman raskaan sarjan mestaruuden voittamalla latvialaisen Mairis Briedesin yksimielisellä tuomaripäätöksellä (117-111, 116-112, 116-112).

Ottelun avauspuoliskon perusteella Opetaia oli ottamassa melko vaivattoman voiton lähes kaksi vuotta kehistä syrjässä olleesta Briedisista. Hän mursi latvialaisen nenän iskuillaan.

Briedis kehitti kuitenkin kirin, ja myös Opetaian nenä näytti murtuneen taiston toisella puolikkaalla.

Opetaia on edelleen tappioton (25-0). Briedisin rekordi on 28-3.