Kommentti: Tyson Fury saastutti MM-ottelun suuren hetken hävyttömällä tavalla

Oleksandr Usyk voitti Tyson Furyn trillerimäisessä MM-ottelussa – tässä tunnelmia nyrkkeilyn jätti-illasta 0:32
Oleksandr Usyk voitti Tyson Furyn trillerimäisessä MM-ottelussa – tässä tunnelmia nyrkkeilyn jätti-illasta.

Tyson Fury näytti ottavan Oleksandr Usykille MM-ottelussa kokemansa tappion vastaan tyylikkäästi, mutta pilasi lopulta kaiken idioottimaisella kommentillaan, MTV Urheilun Ossi Karvonen kirjoittaa. 

Ensin muutama sana itse ottelusta. Odotettu raskaan sarjan MM-vyöt yhdistänyt taisto viime vuosien ykkösnimien Furyn ja Usykin välillä lunasti kaikki odotukset. Molemmilla oli kehäköysien välissä hetkensä, mutta ukrainalainen Usyk onnistui satuttamaan vastustajaansa tuntuvammin. 

Yllä olevalla videolla kuvaa huimasta MM-ottelusta!

Usykin 9. erässä tarjoama iskumylly oli varmasti brittijätin uran tähän mennessä pahin mankeli. Hän selvisi siitä urhoollisesti, mutta allekirjoittaneen tekemät merkinnät olivat linjassa kahden tuomarin Usykille antamien pisteiden, 115-112 ja 114-113, kanssa. 

Usyk ansaitsi voittonsa. 

Leukojaan tapansa mukaisesti ottelun alla louskuttanut Fury osoitti hienoa urheiluhenkeä heti taiston tauottua, kun hän meni keskustelemaan lämminhenkisesti Usykin kanssa. 

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Se on ymmärrettävää – nyrkkeilyn koodistoon jopa asiaankuuluvaa – että tiukan ottelun hävinnyt osapuoli kuuluttaa kehähaastattelussa olleensa oikea voittaja. Tämä on osa ottelijan kasvojensäilytysrituaalia, ja kun Fury oli yhden tuomarin papereissa parempi luvuin 114-113, se oli britiltä odotettua. 

Tämän jälkeen meno meni kuitenkin rumemmaksi, ja Fury ylitti rajan perustellessaan häviötään.

– Tiedäthän, että hänen maansa on sodassa, joten ihmiset lipsuvat sotaa käyvän maan puolelle. Ei epäilystäkään, voitin tuon ottelun, Fury kommentoi. 

Usyk on Ukrainassa kansallissankari jo nyrkkeilysaavutustensa ansiosta. Hän ei ole kuitenkaan jäänyt seuraamaan sivusta kansansa kärsimystä, vaan tarttui itsekin aseisiin Venäjän hyökättyä keväällä 2022. 

Fury tietää tämän, mutta hän päätti siitä huolimatta häpäistä Usykin voittoa juuri sillä asialla, joka on motivoinut palavasti aiemmin urallaan jo alemman raskaan sarjan kiistattoman mestarin arvonimen saavuttanutta taituri-iskijää.

– Uskon, että kansani tulee olemaan erittäin iloinen. Tämä on iso voitto minulle, mutta myös maalleni ja sotilaille, jotka puolustavat maatani, Usyk summasi.

Moni voi pitää Oleksandr Usykia turhan tylsänä persoonana raskaan sarjan keulakuvaksi. Itse otan tämän "tylsyyden" vastaan ilomielin. 

Lue myös:

    Uusimmat