Oleksandr Usykin voitolla kova hinta – ukrainalaismestari kiidätettiin sairaalaan

Oleksandr Usyk voitti Tyson Furyn trillerimäisessä MM-ottelussa – tässä tunnelmia nyrkkeilyn jätti-illasta 0:32
Oleksandr Usyk voitti Tyson Furyn trillerimäisessä MM-ottelussa – tässä tunnelmia nyrkkeilyn jätti-illasta.

Oleksandr Usyk kruunattiin varhain sunnuntaina nyrkkeilyn raskaansarjan kiistattomaksi mestariksi, kun ukrainalainen peittosi Tyson Furyn hajaäänituomilla. Ottelun jälkeen kovia kokenut ukrainalainen tarvitsi sairaalahoitoa saamiinsa vammoihin.

Usyk nousi voitollaan raskaansarjan suurten mestarien voittoon. Viimeksi raskaassasarjassa yksi ottelija on pitänyt hallussaan kaikkien liittojen mestaruusvöitä vuonna 1999, kun Lennox Lewis nousi kiistattomaksi mestariksi.

Ottelussa Fury aloitti vahvasti, mutta Usyk käänsi voiton itselleen vahvalla loppupuoliskollaan. Yhdeksännessä erässä ukrainalainen takoi Furyn keskeytyksen partaalle, mutta englantilainen selvisi luvunlaskusta, minkä jälkeen kongi pelasti hänet tauolle. Lopulta kaksi tuomaria kolmesta näki Usykin ottelussa paremmaksi.

Voitolla oli hintansa. CBS:n mukaan promoottori Frank Warren kertoi, että Usyk oli kiidätetty sairaalaan tutkimuksiin. Promoottorin mukaan ukrainalaismestari oli murtanut leukansa taiston tiimellyksessä.

Usyk julkaisi sunnuntaina Instagram-tilillään kuvan, jossa pitää sylissään Furylta voittamaansa WBC-liiton mestaruusvyötä. Kuvassa huomio kiinnittyy vyön lisäksi ukrainalaisen ruhjeilla oleviin kasvoihin. 

Voit katsoa julkaisun alta tai tästä linkistä.

Tervetuloa perheeseen, Usyk kirjoittaa viitaten WBC:n vyöllä täydelliseksi muuttuneeseen kokoelmaansa.

Myös Fury kommentoi Usykin ottelussa saamia vammoja.

Oletko nähnyt minun kasvoni. Ne ovat aika pahassa kunnossa, ja hän lähti juuri sairaalaan murtuneen leukansa kanssa, joten häntä on nuijittu myös. Se oli helvetinmoista hakkaamista 12 erää, Fury sanoi.

Kaksikon ottelusopimukseen on kirjattu klausuuli uusintaottelusta. Kehähaastattelussa Usyk sanoi olevansa valmis kohtaamaan Furyn vielä kerran. Myöhemmin mestari kertoi, minkälaisia uhrauksia otteluun valmistautuminen oli vaatinut. 

Usyk kertoi aloittaneensa valmistautumisen otteluun viime vuoden syyskuussa. Medialle puhuessaan Usyk sanoi, ettei halunnut ajatella nyrkkeilyä juuri nyt.

– En ollut paikalla uutenavuotena, poikani syntymäpäivillä, toisen poikani syntymäpäivillä, tyttäreni syntymäpäivillä, enkä silloin kun tyttäreni syntyi, Usyk sanoi Talksportin mukaan.

– En ole päässyt perheen lomille. Keskityin vain tähän otteluun. Nyt olen onnellinen ja haluan mennä takaisin kotiin.

Furykaan ei vielä halunnut puhua tarkemmin siitä, mitä tulevaisuus tuo tullessaan.

Nyt on aika mennä kotiin, syödä, juoda muutama olut, viettää aikaa perheen kanssa ja käydä kävelyllä koiran kanssa, hän jatkoi ja sanoi keskustelevansa Warrenin kanssa myöhemmin tulevasta.

Lue myös:

    Uusimmat