Tyson Fury hoippui kuin usvassa – brutaali kehävideo iskuista, jotka käänsivät MM-ottelun Oleksandr Usykille

Oleksandr Usyk voitti Tyson Furyn trillerimäisessä MM-ottelussa – tässä tunnelmia nyrkkeilyn jätti-illasta 0:32
Oleksandr Usyk voitti Tyson Furyn trillerimäisessä MM-ottelussa – tässä tunnelmia nyrkkeilyn jätti-illasta.

Ukrainalaistähti Oleksandr Usyk käänsi nyrkkeilyn raskaan sarjan MM-ottelun Tyson Furya vastaan nimiinsä trillerimäisen matsin 9. erässä.

Yllä olevalla videolla kuvaa huimasta MM-ottelusta!

Tuohon mennessä ottelua oli edennyt erävoittojen suhteen melko lailla tasatahtiin. Usyk hallitsi alkua, sitten tuli Furyn noin neljän erän mittainen vahva jakso ja sitten oli uudestaan Usykin vuoro.

Ukrainalaisen loppurynnistys käynnistyi 9. erässä, kun hän takoi Furyn aivan hämärän rajamaille. Britti pyöri kehäköysistä toisiin kuin flipperipallo, ja lopuksi hänelle laskettiin lukua. Hän läpäisi sen ja pääsi selvittämään päätään tauolle.

Usykin iskumyllyn Furyyn voit katsoa alla olevalta videolta

Fury kehitti vielä pientä kiriä loppuerissä, ja varsinkin viimeisessä 12. erässä hän kunnostautui. Se ei kuitenkaan riittänyt, sillä Usyk merkittiin voittajaksi tuomarien hajaäänituomiolla pistein 115-112, 114-113, 113-114.

– Mielestäni hän voitti muutaman eristä, mutta minä voitin valtaosan. Tämä oli yksi nyrkkeilyn älyttömimmistä päätöksistä. Tulen takaisin, uransa avaustappion kärsinyt Fury uhosi ottelun jälkeen kehässä.

Usyk oli jo aiemmin urallaan noussut alemman raskaan sarjan kiistattomaksi mestariksi. Nyt hän hallitsee kaikkia raskaan sarjan MM-titteleitä.

– Suuri kiitos tiimilleni. Tämä oli iso mahdollisuus perheelleni, minulle ja maalleni. Tämä on upeaa aikaa, tämä on upea päivä, Usyk summasi.

Molemmat antoivat siunauksensa uusintaottelulle heti taiston jälkeen.