Demokraatti: Tämä lehti ehdotti Mika Aaltolalle mainoskoplausta

Demokraatti-lehden mukaan presidenttiehdokas Mika Aaltolalle mainoskoplausta ehdottanut paikallislehti on Espanjan Aurinkorannikoilla ilmestyvä Fuengirola.fi-lehti.

Presidenttiehdokas Mika Aaltola kertoi viime viikolla Journalisti-lehdessä, että hänelle olisi mainosmyyjien toimesta esitetty vihjauksia siitä, että mainostilan ostaminen voisi johtaa lisänäkyvyyteen lehdessä. 

Aaltola ei lehden eikä MTV Uutisten haastattelussa suostunut yksilöimään näin toimineita tiedotusvälineitä. 

Väite on vakava, sillä se tarkoittaisi journalistin ohjeiden selkeää rikkomista.

SDP:n pää-äänenkannattaja Demokraatti-lehti kirjoittaa saaneensa Aaltolalta todisteita väitteistään. Demokraatin mukaan Aaltolan presidenttivaalikampanjan saaman viestin takana on noin 10 000 kappaleen painosmäärän Fuengirola.fi-lehti.

Lehden päätoimittaja Antti Pekkarinen myöntää Demokraatille, että hän oli "ehkä vähän huonoilla sanankäänteillä" vastannut Aaltolan kampanjan sähköpostiin. 

Pekkarinen kertoo esimerkinomaisesti, että jos Aaltola tulisi Aurinkorannoille, voitaisiin tilaisuudesta myydä mainos lehteen. Lisäksi jos Aaltolalla olisi ulkosuomalaisiin liittyvää asiaa, hänestä voitaisiin tehdä juttu. 

Pekkarinen katsoo lehden toimivan journalistisesti. 

Mainostilaa myyty Olli Rehnille

Presidenttiehdokas Olli Rehn vieraili tässä kuussa Fuengirolassa. 

Tilaisuudessa ilmoitettiin Fuengirola.fi-lehdessä ja lehdessä julkaistiin Rehnin haastattelu. Pekkarisen mukaan näillä ei ole mitään tekemistä keskenään.

Rehnin kampanjatiimistä kerrotaan Demokraatille, että mainokset on nostettu lehteen "normaalin käytänteen mukaisesti".

Fuengirola.fi-lehti ei ole Julkisen sanan neuvoston (JSN) jäsen. JSN on median itsesääntelyelin, joka valvoo median eettistä toimintaa. 

Demokraatin mukaan Fuengirola ei kuulu myöskään espanjalaiseen median vastaavaan itsesääntelyelimeen.

Lue myös:

    Uusimmat