Mainos

Demarinuorten ehdotus: Ajokortti osaksi toisen asteen tutkintoa

Hallitus on antanut eduskunnalle esityksen ajokorttilain muuttamisesta. Muutosten tavoitteena on edistää uusien opetusmenetelmien käyttöä, lisätä liikenneturvallisuuteen perehtymistä ja huomioida yhä paremmin oppilaiden yksilökohtaiset tarpeet opetuksessa.

Demarinuoret esittää, että uuteen ajokorttilakiin lisättäisiin mahdollisuus suorittaa ajokortti osana toisen asteen tutkintoa. Puheenjohtaja Mikkel Näkkäläjärven mukaan ajokortittomuus voi haitata nuorten työllistymistä, sillä suuressa osassa maata välimatkat ovat pitkiä.

– Ajokortin suorittaminen hintalappu on kuitenkin niin suuri, ettei kaikilla ole siihen enää varaa. B-ajokortin suorittaminen tulisikin tehdä mahdolliseksi osana toisen asteen tutkintoa siten, että suorittamalla toisen asteen tutkinnon loppuun saa ajokortin maksutta, mutta keskeyttäessään koulun joutuu maksamaan korttinsa itse. Näin voidaan myös osaltaan kannustaa nuoria suorittamaan toisen asteen tutkinto loppuun, Näkkäläjärvi ehdottaa.

Näkkäläjärvi katsoo, että myös liikenneturvallisuus voisi parantua, mikäli autokoulu yhdistettäisiin toisen asteen koulutukseen.

– Vastuullinen liikennekäyttäytyminen ja liikennesääntöjen tuntemus ovat osa yleissivistystä, jonka tarjoamiseen toisen asteen koulutuksessa pyritään.

Demarinuorten puheenjohtajan mukaan nyt on juuri sopiva hetki ottaa asia käsittelyyn, koska muutoksia ajokorttilakiin ollaan tekemässä joka tapauksessa. Näkkäläjärvi uskoo, että työllistymisen helpottumisen lisäksi muutos pienentäisi riskiä nuoren syrjäytymiseen ja motivoisi nuoria toisen asteen tutkinnon suorittamiseen.

– Tämä olisi todellinen tasa-arvoteko!

Lähde: Sosialidemokraattiset Nuoret ry

***

1:39

 

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja