Mainos

Delfiinien uusi koti saanut kritiikkiä myös Kreikassa: Puolue vei eläintarhan oikeuteen

2:48

Eläinsuojelujärjestöt ovat kritisoineet Attica Zoological Parkia eläinten hyvinvointivaatimusten laiminlyömisestä. Aikoinaan ensimmäisten eläinten siirto eläintarhaan herätti myös vastustusta Kreikassa.   

Attica Zoological Park on yksityinen eläintarha, jonka omistaa ranskalainen Jean Jacques Lesueur.   

Valaiden ja delfiinien suojeluun erikoistuneen yhdysvaltalaisen WDC-järjestön mukaan delfiinejä siirrettiin eläintarhaan ensi kertaa Liettuan merimuseosta vuonna 2010. Kreikan Vihreä-puolue yritti tuolloin estää delfiinien sijoituksen eläintarhaan.

Vuonna 2011 puolue asetti syytteet eläintarhaa vastaan ja vaati delfiininäytösten lopettamista eläintarhassa. Puolueen tiedotteen mukaan delfiinit oli tuotu luvatta maahan.   

Eläintarha kiisti tuolloin väitteet. Kreikan oikeus hylkäsi eläintarhan mukaan syytteet.  

Katso MTV:n uutisvideot delfiinien matkasta:

0:43

2:15


Eläinsuojelujärjestöt kritisoineet puistoa

Suomen Oikeutta eläimille -järjestön mukaan Attican eläinpuisto ei täytä eläinten hyvinvointivaatimuksia. Animalian mukaan puistossa on kuollut viisi delfiiniä ennenaikaisesti viiden vuoden aikana.

Särkänniemen toimitusjohtajan Miikka Seppälän mukaan kuolemista 3-4 on ollut poikaskuolemia, joita tapahtuu sekä luonnossa että delfinaariossa.  

Myös yhdysvaltalainen WDC on kritisoinut puistoa sen toiminnasta. Järjestön mukaan koulutustarkoituksessa markkinoidut esitykset ovat itse asiassa puhtaita viihde-esityksiä, jossa eläimiä pakotetaan tekemään itselleen epäluontaisia asioita.

Viime vuonna uutissivusto Slate kertoi, että Kreikan talouskriisin takia eläintarhalla on ollut vaikeuksia ruokkia eläimiään.  

Delfiinien sijoituspaikan Särkänniemelle osoitti uhanalaisten eläinten EEP-suojeluohjelman lajikomitea, jonka lausunto on Seppälän mukaan velvoittava.

– Lajikomiteassa istuu erittäin kokeneita merinisäkäsasiantuntijoita, jotka sanoivat, että eläinten hyvinvoinnin vuoksi delfiinit pitäisi siirtää nimenomaan Atticaan. Meillä ei ole mitään syytä ja mahdollisuutta kyseenalaistaa näiden asiantuntijoiden lausuntoa, Seppälä sanoo ja lisää, että oli itsekin vakuuttunut puistosta vierailtuaan siellä. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.