Mainos

Dacialta tulossa ”järkyttävän edullisia” sähköautoja

Romanialainen Dacia aloittaa sähköautojen valmistuksen Isossa-Britanniassa muutaman vuoden sisällä. Se aikoo pitää kiinni huokeasta maineestaan myös sähköautomarkkinoilla.

Renault-Nissanin omistama romanialaismerkki Dacia ei aio jäädä katselemaan vierestä, kun kilpailijat vyöryttävät markkinoille yhä enemmän ja enemmän sähköisellä voimanlähteellä varustettuja malleja tulevien vuosien aikana. Pitääkseen hintatason mahdollisimman alhaisena myös sähköautoissaan, Dacia aikoo hyödyntää omistajiensa valmiiksi kehittämää teknologiaa niin paljon kuin se pystyy.

– Isompaan yhteenliittymään kuulumisesta on se hyöty, että meille on tarjolla teknologiaa silloin, kun me sitä tarvitsemme. Meidän ei tarvitse enää sitten ryhtyä neuvottelemaan asiasta, Dacian Euroopan-johtaja Jean-Christophe Kugler sanoo.

Kuglerin mukaan Dacian sähköautot tulevat olemaan "järkyttävän edullisia". Kyse on enää siitä, milloin teknologian hinta putoaa riittävästi, jotta superedulliset sähköautot ovat mahdollisia – Kuglerin arvio on, että siihen menee kolmesta neljään vuotta. Teknologia on vielä lapsenkengissään ja hinta toistaiseksi liian korkea, jotta Dacia voisi erottua kilpailijoistaan hinnalla.

Lähde: Express

***

1:01

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.