Kolaritestissä pahasti sukeltanut sähköauto palkittiin järkiostoksena – "Rohkaisee meitä jatkamaan samalla tiellä"

Dacia Spring sai Euro NCAPin törmäystestissä yhden tähden 2:58
Dacia Spring sai Euro NCAPin törmäystestissä vain yhden tähden.

Markkinoiden halvin sähköauto palkittiin Euroopan järkevimpänä auto-ostoksena.

Edullinen täyssähköauto Dacia Spring on valittu ”The Best Buy Car of Europe 2022” -kisan voittajaksi. Kyseessä on 32 eurooppalaisen autotoimittajan valinta vuoden järkevimmäksi auto-ostokseksi.

Kakkoseksi ylsi Skoda Fabia ja kolmannelle sijalle valittiin Opel Mokka, mistä päätellen lopputuloksissa auton edullisuudella on iso painoarvo.

– Olemme erittäin ylpeitä tästä Autobest 2022 -palkinnosta. Tämä tunnustus vahvistaa, että Dacian filosofia on oikea, eli tarjoamme yksinkertaisia autoja, jotka täyttävät asiakkaiden tarpeet. Haluan kiittää Autobest-tuomaristoa, joka rohkaisee meitä jatkamaan samalla tiellä, sanoo Dacian toimitusjohtaja Denis Le Vot tiedotteessa.

Kylmää kyytiä kolaritestissä

Tämän vuoden viimeisessä Euro NCAP -kolaritestissä Dacia Spring sai loppuarvosanaksi vain yhden tähden viidestä.

Testin mukaan Springissä kuljettajan rintakehän ja takamatkustajan pään suoja on heikko, mikä nostaa hengenvaarallisten vammojen riskin kolaritilanteessa suureksi. Springistä puuttuu myös moderneja turva-avustimia.

Euro NCAPin pääsihteeri Michiel van Ratingen sanoi, että Dacian väitteet siitä, että sen autojen turvallisuutta on jatkuvasti parannettu, eivät selvästikään pidä paikkaansa.

Ei ole tiedossa, onko Autobest-raadin päätös syntynyt jo ennen Euro NCAP -tulosten julkistamista.

Euroopan halvin sähköauto

Dacia Springin myynti käynnistyi Euroopan isoilla markkinoilla maaliskuussa 2021 ja tilauksia autosta on tehty jo yli 43 000 kappaletta. Pohjoismaiden osalta auton lanseerauksen aikataulu on vielä avoin.

Springin WLTP-toimintamatka on 230 kilometriä, ja tilaa siinä on neljälle hengelle. Hintaa Dacia kuvailee ”lyömättömäksi”.

Esimerkiksi Ranskassa Springin ohjehinnaksi ilmoitetaan 17 090 euroa, mutta kuluttajahintaa laskevat avokätiset hankintatuet sekä erittäin edullinen yksityisleasingtarjous.

Lue myös:

    Uusimmat