Halpismerkki esitteli täysin uuden automallin – Joggerista leivotaan Dacian ensimmäinen hybridi

Tässä on Dacian uusi logo ja brändi-ilme 0:15
Dacia julkisti uuden logonsa.

Romanialaisvalmistajan automallistoon saapuu uusi nimi.

Dacia on esitellyt uuden Jogger-mallinsa, joka tulee tarjolle sekä 5- että 7-paikkaisena. Jogger korvaa Dacian nopeasti uudistuneessa mallistossa sekä Logan MCV:n että Lodgyn.

Joggerissa käytetään uuden Sanderon tapaan uuden aikakauden Dacia-malleihin tarkoitettua CMF-B -perusrakennetta. Akseliväli on peräti 2,9 metriä, mikä tarjoaa hyvät sisätilat 4,55 metrin pituisessa korissa. Dacian markkinointiosaston mukaan Jogger onkin luokkansa tilavin. Maavaraa se tarjoaa tasan 20 senttiä.

Joggerin tavaratila on mukavan kokoinen, sillä 5-paikkaisessa autossa kontti vetää 708 litraa. 7-paikkaisessa versiossa kaikkien istuinten ollessa ylhäällä, tavaratilaa on tarjolla 160 litraa, kun taas viiden matkustajan kanssa 565 litraa.

Kaikkein parhaiten varustelluissa Jogger-malleissa on toisella rivillä matkustaville omat pöydät, joissa on lisäksi säätömahdollisuus. Kolmannen rivin matkustajillekin on suotu mukavuutta lisäävät kyynärnojat.

Joggerin vakiovarusteita ovat muun muassa vakionopeudensäädin sekä nopeudenrajoitin. Varustetason mukaan joko vakiona tai lisävarusteena ovat muun muassa automaatti-ilmastointi, digitaalinen mittaristo, älyavain, peruutuskamera sekä sähköinen käsijarru.

Sen lisäksi, että uusi Jogger on jonkinlainen tila-auton, farmarin ja katumaasturin hybridi, tulee siitä hybridi myös sanan toisessa merkityksessä. Joggerista tuodaan tarjolle sähköistetty versio, jossa 1,6-litrainen bensakone saa kaverikseen kaksi sähkömoottoria. Valitettavasti hybridihölkkääjää joudutaan kuitenkin odottelemaan vuoteen 2023 asti.

Jogger tulee myyntiin uudeella TCe 110 -koneella. Kolmesylinterinen 1,0-litrainen bensakone kehittää 81 kilowatin (110 hv) tehon ja 200 newtonin väännön. Moottorin kaverina on kuusipykäläinen manuaali. 

Suomeen ensimmäisenä saapuvista autoista, niiden varustelusta ja toivon mukaan myös hinnoittelusta on tarjolla lisää tietoa vuoden 2022 alkupuolella.

Lähde: Dacia

Lue myös:

    Uusimmat