Cristiano Ronaldosta rajua puhetta – asiantuntijalta kova vaatimus Portugalin suuntaan

MTV Urheilun jalkapalloasiantuntija Mika Väyrynen ei valitsisi Cristiano Ronaldoa avauskokoonpanoon. 

– Mitä lähemmäs ottelun alkua mennään, sitä enemmän odotan, että onko Ronaldo avauksessa vai ei, Väyrynen sanoo innoissaan.

Ronaldo on Portugalin kaikkien aikojen isoin jalkapallotähti ja hänen merkityksensä joukkueelle on massiivinen. Kenties liiankin massiivinen, sillä supertähti on jo 39-vuotias, ja ego alkaa mennä taitojen ohi.

– Katsoin ystävyysotteluita, ja Portugalin hyökkäyspelaaminen oli ihan erilaista, kun Ronaldo ei ollut kentällä. Se oli paljon dynaamisempaa, Väyrynen analysoi.

Ronaldo ei ole vielä näissä EM-kisoissa onnistunut maalinteossa kertaakaan ja maalisyöttöjäkin on kasassa vain yksi.

– Sehän voi repäistä vaikka hattutempun seuraavassa pelissä, Väyrynen huomauttaa.

Silti Väyrynen ei laittaisi supertähteä avauskokoonpanoon.

– Avauksessa olisi enemmän hyötyä muista pelaajista tai muista vaihtoehdoista. Mielestäni Ronaldo olisi hyödyllisempi siinä vaiheessa, kun pitää jahdata maalia, mutta ymmärrän, että valmentaja on vaikean dilemman edessä. Hänellä on kuitenkin niin suuri arvo ja status koko joukkueelle ja koko maalle.

Portugali kohtaa Slovenian tänä iltana kello 22. Maanantain toisessa neljännesvälierässä kohtaavat Ranska ja Belgia. Kumpikaan maa ei ole vielä vakuuttanut Väyrystä. Katseet kohdistuvat ottelussa erityisen tarkasti yhteen mieheen.

– Kun Kylian Mbappe on kentällä, se näkyy Ranskan pelaamisessa. On jännä, että noinkin iso futismaa kuin Ranska on niin paljon yhden pelaajan varassa, Väyrynen pohtii.

Lue myös:

    Uusimmat