EM-trilleristä kova paljastus – Englannin päävalmentaja oli tekemässä ison virheen

Englanti iski viime hetken tasoituksen ja taisteli jatkoon 2:41
Englanti iski viime hetken tasoituksen ja taisteli jatkoon

Englanti kävi todella lähellä noloa tappiota jalkapallon EM-kisojen neljännesvälierässä. Joukkueen päävalmentaja Gareth Southgate myönsi voitokkaaksi kääntyneen ottelun jälkeen harkinneensa ratkaisua, joka olisi ollut tuleviin tapahtumiin nähden paha vikatikki.

Altavastaajana peliin lähtenyt Slovakia oli tekemässä hurjaa temppua, kun se johti pudotuspeliottelua vielä lisäajan viimeisillä hetkillä 1–0. 

Lopulta keskikenttäpelaaja Jude Bellingham pelasti Englannin jatko-otteluun aivan lisäajan lopussa. Bellingham toimitti pallon verkkoon upealla saksipotkulla.

Englannin päävalmentaja, parjattu Gareth Southgate kertoi Guardianille harkinneensa ottelun varsinaisen peliajan aikana vaihtavansa Bellinghamin pois kentältä. Myös 2–1-voiton ratkaissut Harry Kane oli lähellä joutua vaihtoon ennen kuin ehti tekemään jättimäisen maalin.

– Joukkueessa on pidettävä tasapaino ja muutoksia on tehtävä niin, että asiat paranevat. Uskon, että kaikilla turnauksen aikana tehdyillä muutoksilla on ollut vaikutusta, Southgate puhui.

Bellingham ja Kane otettiin vaihtoon jatko-ottelun puolivälissä. Duo ehti ensin ratkaisemaan voiton.

Bellingham: "Kiva heittää takaisin"

Saksipotkullaan ottelun tasoittanut Bellingham puhui taiston tauotta paineista, joita Englannin paidassa pelaaminen tuo mukanaan.

– Englannille pelaamisen pitäisi olla urani ylpein hetki, mutta se on usein aika vaikeaa. Paineet ovat todella kovat. Fanit odottavat meiltä paljon riippumatta siitä, mitä viime turnauksissa on aiempina vuosina tapahtunut.

Southgaten joukkuetta on arvosteltu voimakkaasti EM-turnauksen aikana. Englannin peliä on syytelty ylivarovaiseksi ja tylsäksi. 

– Ihmiset puhuvat paljon. Se pitääkin ottaa hieman henkilökohtaisesti. Teemme kovasti töitä tämän pelin eteen. Joskus se ei mene hyvin ja tuntuu siltä. että sitä haukutaan. Eihän sellaista ole mukavaa kuunnella, Bellingham jatkoi. 

Raivokkaasti maaliaan tuulettanut Bellingham kertoi saaneensa energiaa onnistumisestaan. 

– Tällaisina hetkinä on kiva heittää ihmisille hieman takaisin. 

Englanti kohtaa puolivälierässä Sveitsin. Voittaja jatkaa EM-turnauksessa neljän parhaan joukkoon. 

 

Lue myös:

    Uusimmat