Colorado voittoon trillerissä – Artturi Lehkonen pääsi namuttelemaan Mikko Rantasen loistopassista

Katso videolta Tulosruudun raportti NHL:n ensimmäisestä finaalista.

Colorado Avalanche nappasi ensimmäisen kiinnityksen kohti jääkiekon NHL:n mestaruutta, kun se voitti Stanley Cupin ensimmäisessä loppuottelussa Tampa Bay Lightningin jatkoajalla 4-3.

Colorado aloitti ottelun vahvasti ensimmäisen erän puolivälissä. Ensin Gabriel Landeskog onnistui maalinteossa Mikko Rantasen syötöstä ja vain puolitoista minuuttia myöhemmin Valeri Nichushkin lisäsi johdon kahteen maaliin.

Tampa Bayn Nick Paul sai aikaan kavennuksen, mutta Coloradon suomalaiskaksikko Rantanen ja Artturi Lehkonen lisäsivät johdon kahteen maaliin ylivoimalla erän lopulla. Rantanen pelasi kiekon maalin eteen ja Lehkonen ohjasi sen verkkoon.

Toisessa erässä maaleja saatiin odottaa pitkälle yli erän puolivälin. Tampa Bay nousi tasoihin Ondrej Palatin ja Mikhail Sergachyovin maaleilla. Kolmannessa erässä ei maaleja nähty, joten ratkaisua haettiin jatkoajalta.

Peliaika ei ehtinyt kauaa vanheta jatkoajalla, kun Andre Burakovsky pääsi laittamaan kiekon lähes tyhjään maaliin. Nichushkin tarjoili ruotsalaiselle loistavan syötön. Coloradolle voitto ensimmäisestä finaalista 4-3-lukemin. Seuraava finaali pelataan lauantain ja sunnuntain välisenä yönä.

Katso pääkuvan videolta Tulosruudun raportti ottelusta.