Charles Leclerciltä paljastus: leikitteli Max Verstappenin kanssa, kun kärkitaistelu kävi kuumimmillaan – "Kaksi kertaa se onnistui"

Ferrarin Charles Leclerc ja Red Bullin Max Verstappen kävivät ensimmäisten varikkokäyntiensä jälkeen tiukkaa ja viihdyttävääkin taistelua Bahrainin GP:n kärkisijoista.

Paalulta kisaan startannut Leclerc teki 14 ensimmäisen kierroksen aikana noin neljän sekunnin eron Verstappeniin ennen kuin tämä tuli hakemaan uudet pehmeät renkaat. Leclerc teki oman stoppinsa vain kierrosta myöhemmin, mutta kun hän palasi radalle, Verstappen oli jo aivan hänen kannassaan.

Seuraavilla kolmella kierroksella Verstappen ohitti Leclercin ykkösmutkan jarrutuksessa. Kahdella ensimmäisellä kerralla Leclerc kuittasi Verstappenin nelosmutkaan tultaessa, kolmannella kerralla Verstappen lukitsi ykkösmutkassa oikean etupyöränsä ja Leclerc pääsi heti helposti ohi.

Lukkojarrutuksen jälkeen Red Bullin varikkomuuri huomautti Verstappenille, että ohitusyrityksen voisi tehdä myös neljännessä mutkassa.

– Kyllä, mutta en pysy hänen lähellään ykkösmutkassa, Verstappen vastasi.

Tämän jälkeen Verstappenin piti alkaa jäähdytellä jarrujaan ja Leclerc pääsi kasvattamaan eroa uudestaan.

Kisan jälkeen Leclerc paljasti kierrosten 17–19 taistelusta, että hän antoi Verstappenin ajaa ohitseen ykkösmutkassa.

– Yritin ajaa mahdollisimman fiksusti ja käyttää avattavaa takasiipeä mahdollisimman paljon. Yritin jarruttaa aikaisin ykkösmutkaan, että olisin hänen takanaan DRS-pisteessä. Kaksi kertaa se onnistui, Leclerc sanoi Formula1news-sivuston mukaan.

Leclercin mainitsema DRS-piste sijaitsee ykkösmutkan jarrutusalueella. Mikäli siinä on sekunnin sisällä edellä ajavasta kuljettajasta, saa käyttää avattavaa takasiipeä neljänteen mutkaan johtavalla suoralla.

– Olen erittäin onnellinen, että saimme homman toimimaan.

– Toistan itseäni, mutta viimeiset kaksi vuotta ovat olleet uskomattoman vaikeita. Tiesimme, että tämä vuosi olisi (sääntömuutosten vuoksi) iso mahdollisuus, ja ihmiset tehtaalla ovat tehneet upeaa työtä tarjotakseen meille tämän upean auton. Kausi alkoi parhaalla mahdollisella tavalla.

F1-kausi alkoi dramaattisella tavalla Bahrainissa – tässä kilpailun jälkipuinnit 7:26

Bahrainin F1-avauskisa pähkinänkuoressa! MTV Urheilun Mikko Hyytiä vetää sunnuntain tapahtumat yhteen.

Lue myös:

    Uusimmat