Brittipoliisi romutti hengenvaarallisen BMW M3 -farmarin: "Voi olla surmanloukku, joka maksaa sinulle henkesi"

Tässä on BMW:n kaikkien aikojen nopein ja tehokkain M 1:22
BMW M5 CS on historian tehokkain ja nopein M-sarjalainen. Juttuun liittyvän videon löydät artikkelin lopusta.

Länsi-Midlandsin poliisi on julkaissut YouTube-kanavallaan videon, jonka sisältö saattaa riipaista tehokkaiden saksalaisautojen ystävien sydämiä.

Jutun lopusta löytyvällä videolla murskataan myrkynvihreä BMW M3 -farmari. Ei kuitenkaan aito sellainen, sillä moista tekelettä on odotettu vuosikymmeniä, vaan kotitekoinen malli.

F80-koppaisen 3-sarjalaisen koriin tehty auto oli kiinnittänyt brittiviranomaisten huomion, sillä sen rekisteritunnus kuului poliisin tietokannan mukaan dieselkäyttöiselle 3-sarjalaiselle. Tarkemmat tutkimukset paljastivat, että autoon tehtyjen ulkoisten muokkausten lisäksi sen voimalinja oli peräisin aidosta M3:sta.

Poliisi päätyi tutkimaan auton osien alkuperää tarkemmin ja saikin selville, että osia oli otettu ainakin neljästä eri 3-sarjalaisesta, mukaan lukien kahdesta varastetusta M3:sta. Toinen niistä oli viety maaliskuussa 2018, toinen syksyllä 2019.

Todellinen syy auton romuttamiselle oli kuitenkin vaarallisuus. Esimerkiksi sen lasinen panoraamakatto oli peräisin aivan toisesta autosta, eikä auton rakenne ollut lukuisten omatoimihitsausten jälkeen enää turvallinen.

– Toimikoot tämä muistutuksena siitä, ettei auto ole välttämättä sitä, miltä ensin näyttää. Saatat kuvitella tekeväsi elämäsi kaupat, mutta todellisuudessa se voikin olla surmanloukku, joka maksaa sinulle myös henkesi, konstaapeli Mark Wheaver kertoi.

Wheaver kehui auton näyttävän ulkoisesti todella vakuuttavalta, mutta pieni kurkistus pinnan alle paljasti, ettei auton rakenne ollut turvallinen.

– Maalikerrokset eivät pelasta henkeäsi kolarissa.

Wheaverin mukaan auton rakentaja oli nähnyt paljon vaivaa piilottaakseen osien alkuperän, mutta poliisin asiantuntijat tekivät tällä kertaa parempaa työtä.

Poliisilla ei ole omien sanojensa mukaan syytä epäillä, että auton viimeiseksi jäänyt omistaja olisi ollut tietoinen auton historiasta.

Katso alta video auton paalaamisesta.

Lue myös:

    Uusimmat