Brittilehti ylistää Suomea: Voittaa Tanskan hyggeilyn!

Britanniassa ilmestyvä The London Evening Standard -lehti nostaa verkkosivuillaan Suomen uudeksi pohjoismaisen hyvinvointimatkailun trendikohteeksi.

Lehti väittää, että Suomi tarjoaa hyvän olon etsijöille jopa parempaa kuin Tanskasta lähtenyt ja jo pidempään pinnalla poreillut ”hyggeily”.  Hygge-sanalle ei ole suoraa käännöstä, mutta sitä voisi kuvailla kotoisaksi nautiskeluksi.

Artikkelin kirjoittaneen brittitoimittajan mielestä suomalainen elämäntyyli on yksinkertaista ja mutkatonta ja siten hyvää vastapainoa nykypäivänä vallitsevalle suorituskeskeisyydelle. Todisteina maassamme vallitsevasta hyvinvoinnista sekä kansalaisten tyytyväisyydestä jutussa käytetään Suomen kärkisijoituksia elämänlaatua tarkastelleessa Eurostatin tutkimuksessa sekä Maailman talousfoorumin inhimillisen pääoman vertailussa.

Ruoka nostetaan yhdeksi suomalaisten hyvinvointia selittäväksi tekijäksi. Kansalliskeittiömme kuvaillaan koostuvan tuoreesta kalasta, kasviksista ja rukiista. Myös metsistä kerättäviä luonnonmarjoja sekä rannikkovesiltä kalastettavaa silakkaa kehutaan. Itämeren ruokavaliota mainostetaan suomalaisena vastineena paljon kehutulle Välimeren ruokavaliolle.

Ehkä hieman yllättäen jutussa käännetään huomio myös suomalaisten ulkoiseen olemukseen – kehuja saavat kirkassilmäisyytemme ja hyvä ihomme. Saattaa tosin olla, että kirjaimellisen tulkinnan sijaan tässä viitataankin jonkinlaiseen raikkaaseen tai luonnonlapsimaiseen yleisilmeeseen. Oli miten oli, näiden ominaisuuksien ja suomalaisten ympäristöystävällisyyden välille vedetään jutussa yhteys. Erikseen vielä huomautetaan, että yli 90 prosenttia suomalaisten käyttämistä tölkeistä ja pulloista kierrätetään.

Sauna ei toki jää tälläkään kertaa mainitsematta. Juttuun on haastateltu Lontoossa asuvaa suomalaista, joka kuvailee ”sitä primitiivistä mutta vapauttavaa” tunnetta, joka syntyy, kun istuu 80 asteen kuumuudessa mäiskien itseään koivunoksilla ja hyppää sitten järveen tai lumihankeen.

Lähde: Standard.co.uk

Suomi on Lonely Planetinkin suosikkeja!

MTV Uutiset kertoi lokakuussa 2016, että arvostettuja matkaoppaita julkaiseva Lonely Planet oli nimennyt Suomen ensi vuoden kolmanneksi parhaaksi kohdemaaksi. Mitkä Suomen valtteja ovat? Katso video alta.

1:57

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja