Brittikoulu saa nyt opettaa, että kuukautisia on muillakin kuin naisilla: "Haluamme varmistaa, ettei yksikään nuori ihminen tunne häpeää"

Sukupuolensa korjannut kohumalli avautuu kauneusleikkauksistaan 1:57
Sukupuolensa korjannut Elena avautuu kauneusleikkauksistaan

Opettajat voivat jatkossa kertoa lapsille, etteivät kuukautiset koske vain naisia.

Brittikoululaisille tullaan jatkossa opettamaan kuukautisista eri tavalla kuin ennen. Brightonin ja Hoven alueen Brighton & Hove City Council -valtuusto hyväksyi opettajille uuden ohjeistuksen, joka mahdollistaa uuden opetusmallin.

Opettajat voivat kertoa lapsille, etteivät kuukautiset koske vain naisia, kertoo Telegraph. Samalla kaikkiin vessoihin tulee kuukautissuoja-automaatit.

"Transpojilla ja -miehillä ja ei-binäärisillä ihmisillä voi olla kuukautiset"

Transpojilla ja -miehillä ja ei-binäärisillä ihmisillä voi olla kuukautiset, ohjeessa todetaan ja lisätään, että "kuukautisten tulee ottaa huomioon kaikki sukupuolet".

Raportti suosittelee, että kuukautisista oppiminen ja niihin liittyvä kieli ottaisi huomioon kaikki kulttuurit, uskonnot ja seksuaaliset suuntautumiset. Opetuksessa voisi käyttää esimerkiksi lausetta "tytöillä, naisilla ja muilla, joilla on kuukautiset..."

"Uskomme, että kaikille sukupuolille on tärkeää oppia"

Brighton & Hove City Council toivoo, että ohjeistus vähentäisi stigmaa kuukautisten ympärillä.

– Haluamme varmistaa, ettei yksikään nuori ihminen tunne häpeää pyytäessään kuukautistuotteita koulussa tai sen ulkopuolella, jos hän sellaisia tarvitsee, Brighton & Hove City Council toteaa.

– Uskomme, että kaikille sukupuolille on tärkeää oppia ja puhua kuukautisista yleensä.

Kaikkia ohjeistus ei miellytä. Muun muassa brittiläinen konservatiivipuolueen poliitikko David Davis on jo tuominnut uuden toimintamallin. Ohjeistus on kuitenkin voitto transsukupuolisten oikeuksia puolustaville.

Lue myös:

    Uusimmat