Brittihovi on vaiennut visusti Netflixin kohusarjasta ja sen tapahtumista – Sarah Ferguson rikkoi hiljaisuuden erikoisella paljastuksella

Prinssi Andrew’n ex-vaimo Sarah Ferguson paljastaa tuoreessa haastattelussa tehneensä harvinaisen ehdotuksen The Crown -sarjan tekijöille.

Kun Netflixin hittisarjan The Crownin viimeisin kausi ilmestyin vuoden 2020 lopulla, nousi sarjassa kuvatuista tapahtumista valtaisa kohu Britanniassa. Kuningatar Elisabetin valtakaudesta kertovan sarjan neljännellä tuotantokaudella nähtiin muun muassa karuja kuvauksia prinssi Charlesin ja prinsessa Dianan avioliitosta, jonka seurauksena Walesin prinssi ja tämän nykyinen puoliso herttuatar Camilla saivat viharyöpyn niskaansa sosiaalisessa mediassa.

Kohun noustua sanansa oli sanottavana jopa Britannian kulttuuriministerillä, joka vaati, että sarjan yhteydessä pitäisi olla maininta siitä, että sarja on fiktiota, vaikka se toki perustuu osin tositapahtumiin.

Kuninkaallinen perhe on vaiennut visusti aiheesta, vaikka esimerkiksi kuningatar Elisabetin lapsenlapsen Zara Tindallin puoliso Mike Tindall on kertonut julkisuudessa katsoneensa sarjan aiempia kausia. Nyt sarjaa kommentoidaan poikkeuksellisen läheltä sisäpiiriä, sillä prinssi Andrew’n puoliso, Yorkin herttuatar Sarah Ferguson sivusi aihetta Town & Country -lehdelle antamassaan pitkässä haastattelussa.

– Haloo, missä on Fergie? hän vitsaili viitaten edelliseen kauteen, jolloin hänet nähtiin vain vilaukselta Jessica Aquilinan näyttelemänä.

Sarjassa nähtiin lyhyesti kuvaus prinssi Andrew’n ja herttuatar Sarahin häistä. Herttuatar on aiemmin kehunut kohtausta.

– Se oli toteutettu kauniisti, hän on kommentoinut US Weekly -lehdelle.

Town & Country -lehdessä Fergie paljastaa sen sijaan yllättäen tehneensä äärimmäisen harvinaisen ehdotuksen sarjaa tuottavalle Andy Harriesille.

– Sanoin hänelle, että miksi en voisi auttaa hahmoni kanssa, hän paljastaa kirjeen sisällöstä.

Tuotanto ei kuitenkaan tarttunut tarjoukseen, vaikka Fergie on nähnyt sarjassa kuvatut tapahtumat läheltä tosielämässä.

Town & Country -lehdessä kuitenkin ennakoidaan, että Yorkin herttuatar saattaa olla viidennellä tuotantokaudella aiempaa näkyvämmässä roolissa, kun sarjassa siirrytään 1990-luvun tapahtumiin.

Etenkin vuonna 1992 brittihovissa tapahtui, kun prinssi Charles ja prinsessa Diana muuttivat erilleen, kuten myös prinssi Andrew ja herttuatar Sarah. Heti eron jälkeen Yorkin herttuatar joutui keskelle kiusallista "varpaidenimeskelyskandaalia", kun hänet oli ikuistettu intiimeihin paparazzikuviin entisen taloudellisen neuvonantajansa John Bryanin kanssa Etelä-Ranskassa.

Fergie muistelee haastattelussa entisen juristinsa sanoja. Tämä oli todennut herttuattarelle, että hän on mahdollisesti nainen, josta on tehty häijyjä lööppejä enemmän kuin kenestäkään muusta.

– Otin sen suurena kohteliaisuutena. Olen ylpeä siitä, että tässä minä vaan edelleen olen, Fergie täräytti.

Fergusonilla ja prinssi Andrew’lla on kaksi kolmekymppistä tytärtä. Prinsessa Beatrice, 32, odottaa parhaillaan ensimmäistä lastaan, kun taas prinsessa Eugenie, 31, synnytti esikoisensa viime talvena. Ex-aviopari on hyvissä väleissä ja asuu yhdessä. Ferguson on erosta huolimatta yhä läheisissä väleissä myös kuningatar Elisabetin kanssa.

Lue myös:

    Uusimmat