Kuningatar Elisabetilla on suosikkilapsi, eikä hän ole prinssi Charles – dokumentti: Erikoisasema ajoi veljekset sotatilaan

1:10
Prinssi Andrew joutui luopumaan kuninkaallisista edustustehtävistään Epstein-kohun seurauksena - tästä on kyse

Asiantuntijoiden mukaan kuningatar Elisabetilla, 95, on selvä suosikki neljän lapsensa joukosta, ja tämä on aiheuttanut kitkaa veljesten välillä.

The Crown -sarjan uusimmalla kaudella nähtiin jakso, jossa kuningatar Elisabet ryhtyi pääministeri Margaret Thatcherin innoittaman pohtimaan, onko joku hänen neljästä lapsestaan suosikkilapsi. Sarja on dramatisoitu, eikä siinä nähtyjä kohtauksia pidä ottaa todesta, mutta brittilehti Mirror kertoo nyt, että uuden dokumentin perusteella kuningattarella todellakin on lempilapsensa. 

Aiheeseen on lehden mukaan Channel 5:n dokumentissa The Royal Family At War, ja erikoisaseman on kerrottu aiheuttaneen pahaa kitkaa veljesten keskuudessa.

95-vuotiaan monarkin suosikkilapsi ei tiettävästi ole hänen esikoisensa prinssi Charles, vaikka Walesin prinssi tulee aikoinaan perimään kruunun ja ottamaan vähitellen yhä enemmän kuninkaallisia tehtäviä hoitaakseen.

Asiantuntijoiden mukaan kuningattaren suosikki on sen sijaan hänen toiseksi vanhin poikansa prinssi Andrew, ja tämän on kerrottu aiheuttaneen pahaa verta veljesten keskuudessa.

Kuninkaallisasiantuntija ja elämäkerturi Katie Nicholl arvioi Mirrorin mukaan uudessa dokumentissa, että kuningattaren ja Walesin prinssin suhde on enemmänkin työhön liittyvä.

– Charlesin ja Andrew'n välillä on olemassa todellinen jännite. Andrew'n suhde äitiinsä on hyvin erilainen, Nicholl vertaa.

– Andrew on aina ollut ja tulee aina olemaan kuningattaren suosikkipoika, eikä tämä ole koskaan tehnyt mitään väärää äitinsä mielestä, toteaa myös prinsessa Dianan entinen hovimestari Paul Burrell.

Charlesin ja Andrew'n ikäero on 11 vuotta, ja pikkuveli syntyi sillä välin, kun Charles opiskeli Gordonstounin sisäoppilaitoksessa, jota hänen on kerrottu inhonneen. Molemmat veljekset työskentelivät koulut käytyään armeijassa. Charles vietti laivaston palveluksessa viisi vuotta, ja myös Andrew teki uraa laivastossa. Pikkuveljen laivastoura sai kuitenkin paljon suuremman huomion, kun hän osallistui Falklandin konfliktiin helikopteripilottina, ja kuningatar itse oli ottamassa häntä vastaan sieltä.

– Hän tuli takaisin sankarina ja oli kuninkaallisen perheen kultapoika, Katie Nicholl luonnehtii.

Veljesten riitojen kerrotaan saaneen alkunsa juuri näihin aikoihin.

Bensaa liekkeihin oli myös se, että Charlesin kerrotaan kannattavan hovin kutistamista, kun taas Andrew on ottanut kaiken ilon irti kuninkaallisesta statuksestaan.

– Hän saattoi lentää kuninkaallisella helikopterilla kuninkaallisten edustustilaisuuksien lisäksi Skotlantiin pelaamaan golfia, Nicholl havainnollistaa.

Prinssi Andrew on ollut jo vuosien ajan otsikoissa amerikkalaismiljardööri Jeffrey Espteinin ympärille keskittyvän seksuaalirikosvyyhdin takia. Yhteydet seksuaalirikoksista tuomittuun Epsteiniin tulivat ilmi jo vuonna 2011. Yorkin herttua joutui vyyhdin paisuttua luopumaan kuninkaallisista edustustehtävistään marraskuussa 2019.

Andrew’n kerrotaan ottaneen hyvin raskaasti sen, että kun kuningatar Elisabet vietti vuotta myöhemmin valtakautensa timanttijuhlaa, vilkuttivat kuningattaren kanssa Buckinghamin palatsin parvekkeella vain prinssi Charles ja prinssi William puolisoineen sekä prinssi Harry.

– Se oli jotain, jota Andrew’n oli hyvin vaikeaa hyväksyä, sanoo kuninkaallisiin erikoistunut toimittaja ja kirjailija Penny Junor.

Charlesin ja Andrew'n välejä on spekuloitu lehdistössä jo vuosien ajan. Saman vuoden joulukuussa Yorkin herttua kommentoi poikkeuksellisesti aihetta.

– Siinä ei ole totuuden jyvää, että Walesin prinssin ja minun välit olisivat menneet. Jatkuvat spekulaatiot asiasta ovat hyödyttömiä, Andrew täräytti.

Lausunto ei kuitenkaan hiljentänyt huhumyllyä – päinvastoin.

– On hyvin harvinaista, että he kommentoivat sisarusten välisiä erimielisyyksiä. Ei savua ilman tulta, joten hän onnistui vain kiihdyttämään spekulaatioita, Katie Nicholl toteaa.

– On selvää, että veljesten välillä on ollut ongelmia.

Prinssi Charlesin ja prinssi Andrew'n lisäksi kuningatar Elisabetilla ja huhtikuussa 99 vuoden iässä menehtyneellä prinssi Philipillä on kaksi lasta: prinsessa Anne ja prinssi Edward.

Lähde: Mirror

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja