Britney Spears syyttää isäänsä holhousaseman väärinkäytöstä – "Luulin, että he yrittävät tappaa minut"

3:07
Britney Spearsia kuultiin oikeudessa Yhdysvalloissa ensimmäisen kerran kesäkuussa

Britney Spearsin uusi asianajaja aikoo pyytää, että tähden isä poistettaisiin holhousvastuustaan.

Holhouksen alla oleva yhdysvaltalainen poptähti Britney Spears kertoi losangelesilaiselle tuomioistuimelle haluavansa isäänsä syytettävän holhousaseman väärinkäytöstä. Asiasta kertovat muun muassa uutistoimisto AFP ja yhdysvaltalainen uutiskanava CNN.

Laulajaikoni kertoi paikallista aikaa keskiviikkona tuomioistuimelle haluavansa, että hänen isänsä toimista aloitetaan tutkinta.

– Luulin, että he yrittävät tappaa minut, Spears kuvaili puhelimitse holhouksesta vastaavien toimia tuomioistuimelle CNN:n mukaan.

AFP:n mukaan Spears antoi myös ymmärtää, että hän saattaisi haluta, että hänen isälleen määrättäisiin lähestymiskielto.

Spearsin uusi asianajaja Mathew Rosengart kertoi keskiviikkona AFP:lle, että hän aikoo pyytää tuomioistuimelta niin pian kuin mahdollista, että Spearsin isä poistettaisiin holhousvastuustaan.

Jamie Spears on ollut vastuussa 39-vuotiaan tyttärensä taloudesta ja yksityiselämästä 13 vuoden ajan. Holhousmääräys annettiin laulajan vuonna 2007 tapahtuneen henkisen romahduksen jälkeen.

Pakkoesiintymisiä ja tahdonvastainen ehkäisykierukka

Kolme viikkoa sitten Spears piti holhousoikeuskäsittelyssä tunteikkaan puheen, jossa hän muun muassa vaati kiistanalaisen holhousjärjestelyn purkamista. Tuomari ei kuitenkaan ole suostunut tätä tekemään.

Spears on syyttänyt holhoukseen osallistuneiden muun muassa pakottaneen häntä esiintymään ja ottamaan litiumia. Näiden lisäksi Spears kertoi, ettei hänen ole annettu poistaa ehkäisykierukkaa, vaikka hän haluaisi lisää lapsia.

Spears kertoi kolme viikkoa sitten myös haluavansa valita itse oman asianajajansa ja kyseenalaisti häntä holhousaikanaan edustaneen tuomioistuimen nimeämän asianajajan Samuel Inghamin toimet.

Laulajan edellisen oikeusesiintymisen jälkeen Ingham pyysi oikeudelta lupaa jättää tehtävänsä. Keskiviikkona Spearsin holhouskuvioita käsittelevä tuomari Brenda Penny hyväksyi Inghamin pyynnön ja samalla myös tunnetun Hollywood-asianajajan Rosengartin pyynnön edustaa Spearsia.

Holhouslakia pyrittäneen muuttamaan ensi vuonna

Uutiskanava CBS Newsin mukaan on todennäköistä, että Kalifornian päätäntäelimessä pyritään ensi vuonna tekemään muutoksia osavaltion holhouslainsäädäntöön.

Asiasta kertoo uutiskanavalla Politico-lehden terveystoimittaja Victoria Colliver, jonka mukaan mahdolliset muutospyrkimykset olisivat pitkälti Britney Spearsin fanien aloittaman FreeBritney-liikehdinnän seurausta. Liike vaatii popikonin vapauttamista holhouksen alta.

Yhdysvaltalaislehti New York Timesin (NYT) mukaan Spearsin fanit ovat kyseenalaistaneet muun muassa sen, miten tuomioistuin voi nähdä tähden olevan kykenemätön pitämään itsestään huolta, vaikka hän on ollut holhouksen aikana edelleen esiintyvä poptähti.

Tapauksesta kertova dokumentti Framing Britney Spears mtv-palvelussa ja C Moressa.

Videot

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja