Brassilegenda paljastaa: Diego Maradonalta nähtiin "Jumalan käsi" jo ennen MM-kisoja – osumaa seurasi hämmästyttävä käänne: "Sain neljän ottelun pelikiellon!"

1:44
Diego Maradonan uran huippuhetkiä voit kelailla läpi yllä olevalta videolta.

Brassilegenda Zicon mukaan Diego Maradonan ensimmäinen käsimaali nähtiin seuratasolla, ennen kuin argentiinalainen toisti kuuluisan temppunsa Englantia vastaan vuoden 1986 MM-kisoissa.

Kuluneen viikon aikana jalkapallolegendat ympäri maailman ovat jakaneet upeita tarinoita Maradonasta, joka menehtyi viime keskiviikkona sydämenpysähdykseen 60 vuoden ikäisenä.

Argentiinan entinen keskikenttäpelaaja nousi parrasvaloihin viimeistään kesän 1986 MM-kisoissa, jossa hänen ilmiömäiset esityksensä kantoivat maan aina mestaruuteen saakka.

Maradonan "Jumalan käsi" -maali Englantia vastaan on vieläkin yksi jalkapallohistorian puhutuimmista aiheista, mutta brassilegenda Zicon mukaan se ei ollut ensimmäinen laatuaan.

Maradona selvisi ilman rangaistusta myös kahta vuotta aiemmin, kun entinen Napoli-tähti teki kädellään maalin Udinesen verkkoon.

Zico muisteli vuoden 1984 kiihkeää ottelua italialaislehti Gazzetta Dello Sportille, kun Maradonan osuma koitui myös hänen kohtalokseen.

– Johdimme peliä 2-1, kunnes Diego teki tasoitusmaalin. Ottelu oli melkein päättynyt, kun he laukoivat ylärimaan ja Diego yllätti maalivahtimme tekemällä kädellä maalin, 67-vuotias Zico kertoi.

– Tuomari ja hänen avustavansa eivät huomanneet sitä. Olin raivoissani. Juoksin tuomarin takana ja sanoin hänelle: "Onnittelut, jatka samalla tavalla, teet todella hyvää duunia."

– Sain sen jälkeen punaisen kortin ja neljän ottelun pelikiellon!

Zicon mukaan hän puhui käsimaalista usein Maradonan kanssa.

– Minä yleensä vitsailin hänelle tästä maalista. Minulla oli tapana sanoa: "Sinä harjoittelit Jumalan käsi -maalia meitä vastaan!"

– Hän puolestaan sanoi aina minulle: "Sinä olet jalkapallon hyvä puoli, minä olen sen huono puoli."

1:46
Barcelona-tähti Lionel Messi kunnioitti Diego Maradonaa osuttuaan La Ligassa viime viikonloppuna.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja